Alžir i Srbija nastavljaju da jačaju međusobnu saradnju i solidarnost

0
2465

Povodom nacionalnog praznika Alžira i obeležavanja 1.novembra 1954.godine, dana kada je otpočeo narodnooslobodilački rat, NJ. E..ambasador Narodne Demokratske Republike Alžir u Srbiji, Abdelhamid Šebšub, upriličio je svečani prijem u hotelu “Hajat” u Beogradu.

Prijemu su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, javne ličnosti iz političko i kulturnog života naše zemlje, članovi Društva prijatelja Alžira i brojne druge zvanice.

Svečanost je započela uz zvuke državnih himni Alžira i Srbije.

Prisutnima se potom obratio ambasador Alžira Abdelhamid Šebšub koji tom prilikom kazao da dan početka narodnooslobodilačkog rata narod Alžira podseća i na podršku koju su bivša Jugoslavija i srpski narod pružili borbi alžirskog naroda.

“Bivša Jugoslavija bila je prva evropska država koja je 1959.godine priznala privremenu Vladu Alžira i mi smo zahvalni srpskom narodu na političkoj i diplomatskoj podršci koju je pružao našoj narodnooslobodilačkoj borbi. Prijateljstvo iskaljeno u ratnim godinama predstavlja veoma čvrst temelj na kome Alžir i Srbija danas nastavljaju da jačaju međusobnu saradnju i solidarnost”, napomenuo je Šebšub.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime