Otvara se veliki srpsko- ruski centar za proizvodnju stilskog nameštaja u Čačku

0
2365


Čačanski srpsko-ruski centar koji će se baviti proizvodnjom stilskog nameštaja namenjenog za tržište Srbije i Rusije, jedan je od najvećih projekata u Srbiji veznih za razvoj umetničkog zanatastva.

Prema rečima Vladana Palibrka, vlasnika umetničkog ateljea, i predsednika izvršnog odbora Pokreta SNAGA SRBIJE -BK u Čačku i pokretača ovog najvećeg projekta na prostoru Balkana, centar će doneti na stotine novih radnih mesta, a koja će biti prvenstveno namenjena osobama s invaliditetom i smetnjama u razvoju.

„Ovim projektom činimo jedan human gest, jer su invalidi i omladina ometena u razvoju u drugom planu i ostavljeni su na cedilu, a o njima niko ne brine osim porodica. Želja mi je da oni budu uključeni u sam proces proizvodnje kako bi sopstvenim rukama zaradili platu i da im na taj način vratimo dostojanstvo“, rekao je Palibrk.

Palibrk kaže da će u narednih mesec dana početi proizvodnja ekskluzivnog stilskog nameštaja. Ovim projektom želi da se oduži ruskom narodu i pojača bratske veze dve zmlje, jer je Rusija starija sestra Srbije i štiti je. Gradnja centra je počela pre nekoliko godina, a najpre će biti otvorena škola, gde će prvu šansu imati osobe s invaliditetom i deca ometena u razvoju.
IMG_6081
Kako kaže Palibrk, u okviru ovog projekta planirana je izgradnja objekta u kom bi bila smeštena deca iz Srbije i Rusije gde bi zajedno radili.

„Ikreno se nadam da će nam i ruski narod biti zahvalan na ovom projektu, jer predstavlja jedinstvo ruskog i srpskog naroda i u oblasti arhitekture.“

Projekat srpsko-ruskog centra u Čačku podržala je i porodica Karić na čelu s Bogoljubom Karićem, predsednikom BK kompanije i začetnikom privatnog preduzetništva u Srbiji.

„Nadam se da će ovim projektom biti ispravljena nepravda koja je naneta porodici Karić i Bogoljubu Kariću. Uprkos tome što nije ovde, on je doveo mnogo stranih firmi u Srbiju i pomogao našoj privredi,a njegovim odlaskom naša zemlja izgubila je mogućnost za hiljade novih radnih mesta.“

Predsednik Srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva Republike Srbije Dragan Longvinov potvrdio je da su ovaj projekat podržale i ambasade Rusije i Belorusije.
IMG_6084

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime