Отвара се велики српско- руски центар за производњу стилског намештаја у Чачку

0
2397


Чачански српско-руски центар који ће се бавити производњом стилског намештаја намењеног за тржиште Србије и Русије, један је од највећих пројеката у Србији везних за развој уметничког занатаства.

Према речима Владана Палибрка, власника уметничког атељеа, и председника извршног одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ -БК у Чачку и покретача овог највећег пројекта на простору Балкана, центар ће донети на стотине нових радних места, а која ће бити првенствено намењена особама с инвалидитетом и сметњама у развоју.

„Овим пројектом чинимо један хуман гест, јер су инвалиди и омладина ометена у развоју у другом плану и остављени су на цедилу, а о њима нико не брине осим породица. Жеља ми је да они буду укључени у сам процес производње како би сопственим рукама зарадили плату и да им на тај начин вратимо достојанство“, рекао је Палибрк.

Палибрк каже да ће у наредних месец дана почети производња ексклузивног стилског намештаја. Овим пројектом жели да се одужи руском народу и појача братске везе две змље, јер је Русија старија сестра Србије и штити је. Градња центра је почела пре неколико година, а најпре ће бити отворена школа, где ће прву шансу имати особе с инвалидитетом и деца ометена у развоју.
IMG_6081
Како каже Палибрк, у оквиру овог пројекта планирана је изградња објекта у ком би била смештена деца из Србије и Русије где би заједно радили.

„Икрено се надам да ће нам и руски народ бити захвалан на овом пројекту, јер представља јединство руског и српског народа и у области архитектуре.“

Пројекат српско-руског центра у Чачку подржала је и породица Карић на челу с Богољубом Карићем, председником БК компаније и зачетником приватног предузетништва у Србији.

„Надам се да ће овим пројектом бити исправљена неправда која је нанета породици Карић и Богољубу Карићу. Упркос томе што није овде, он је довео много страних фирми у Србију и помогао нашој привреди,а његовим одласком наша земља изгубила је могућност за хиљаде нових радних места.“

Председник Српско-руско-белоруског пријатељства Републике Србије Драган Лонгвинов потврдио је да су овај пројекат подржале и амбасаде Русије и Белорусије.
IMG_6084

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име