Одлазећи амбасадор Јапана: Моја мисија је била успешна захваљујући гостопримству вашег народа (ВИДЕО)

0
2194

Јапан ће наставити да пружа подршку Србији на њеном путу ка Европској унији, поручио је одлазећи амбасадор Јапана у Београду Ђуићи Такахара.

Поздрављајући бројне званице на опроштајном пријему који је данас уприличен у резиденцији јапанске амбасаде у Београду Такахара је рекао да ће нови амбасадор наставити да унапређује билатералне односе са Србијом.

Сумирајући резултате свог мандата, Такахара је истакао да се од доласка у Београд, јула 2015. године својим радом трудио да учврсти пријатељске везе Јапана и Србије.

„Ова година је посебна јер је Србију посетио министар спољних послова Јапана Казујуки Накана. За време прве посете „Џетро“ мисије Србији чак 18 јапанских компанија изразило је заинтересованост да улаже у Србију“, рекао Такахара.

Одлазећи амбасадор је подсетио и да је јапанска компанија потписала уговор с електраном „Никола Тесла“, као и да је јапански Јазаки прошлог месеца отворио фабрику у Шапцу, чиме је увећан број јапанских инвестиција у Србији.

„Удвостручио се и број заинтересованих за учење јапанског језика, а увећала се и обострана заинтересованост за спорт, будући да ће олимпијске и параолимпијске игре бити одржане у Токију 2020. године.“

Такахара је рекао да током своје дугогодишње каријере ово био први пут да ради у овом делу света.

„Моја мисија била је овде успешна захваљујући гостопримству српског народа, српској влади, дипломатском кору и наравно Јапанцима који живе у Србији. Данас им се свима од срца захваљујем“, рекао је Такахара и додао да би његов заменик у Србију требало да стигне већ крајем месеца.

Пријему у резиденцији амбасадора Јапана присуствовали су министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, народни посланик и члан посланичке групе пријатељства са Јапаном Драгомир Ј. Карић, бројни представници дипломатског кора, личности из културног и јавног живота Србије.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име