Драгомир Ј. Карић на прослави Дана општине Ћуприја најавио: „Учинићемо све да се овај крај брже развија и што више људи запосли“

0
2294

Како подигнути економску револуцију и како да Ћуприја поново заблиста као некада, била је главна тема на данашњем састанку опстиншког одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ Богољуб Карић.

Са симпатизерима ПСС-БК, разговарали су народни посланик и заменик председника Покрета СНАГА СРБИЈЕ- БК Драгомир Ј. Карић, председница Извршног одбора Перса Мињовић, председник Надзорног одбора Милош Вучинић, а састанку је присуствао и Горан Савовић координатор за Поморавски округ.

Они су нагласили да је у Деспотовцу за недељу дана потписано 200 приступница, а у Ћуприји се за месец дана 400 суграђана учланило у Покрет.

У разговору са многобројним грађанима, заменик председника ПСС- БК Драгомир Ј. Карић истакао је да ће Покрет урадити све како би се овај крај Србије економски развио, да се гради и изгради, да се запосли што већи број људи.

Грађани су као највећи проблем истакли незапосленост, али су додали да се надају да ће изградњом Атлетског стадиона и изградњом комплекса зграда у Јагодини бити више посла за све. Ћуприја је деценијама расадник музичких талената јер су из најчувеније музичке школе изашли наши најпознатији виолинисти.

„Због Специјалне музичке школе која је позната не само у Србији, већ у целом свету, сви су чулу за наш град, али Ћуприја је и расадник великих спортиста“, истакао је Бранислав Тезић, председник Скупштине општине.

Он је нагласио да ће градња Атлетског стадиона омогућити многим младим људима да стасају у врхунске спортисте.

Свечаном академијом Скупштине општине и поделом признања заслужним појединцима и фирмама, данас је Чуприја обележила Дан ослобођења од фашизма у Другом светском рату. Њавише признање општине, „Почасни грађанин“, уручено је директору Атлетског савеза Србије, Слободану Бранковићу, плакета општине дугогодишњем спортском раднику Милану Џелатовић а захвалнице: Организацији ФАО и Златари „Спасић“, а новчане награде за 20 противградних стрелаца.

У оквиру прославе Дана града и годишњице ослобођења у Другом светском рату представници Удружења бораца свих ратова и њихових потомака општине Ћуприја, народни посланик и почасни конзул Казахстана, Драгомир Ј. Карић, амбасадор Палестине у Србији Михамед Напхан, као и председници околних општина, положили су венце на спомен гробље ослободиоцима. У одбрани овог града, 26. септембра 1941. погинуло је неколико стотина бораца.

У оквиру програма обележавања Дана општине, вечерс ће на градском тргу бити приређен музички концерт Ане Штајдохар.

Свечаности поводом Дана општине Ћуприја, почеле су 11.октобра изложбом слика Надежде Петровић у Музеју „Хореум Марги Равно“ и песничком вечери у Казнено поправном дому у Ћуприји.

Јуче је одржана традиционална 72. улична трка и изведена представа „Френки и Џон“ у сали Музичке школе „Душан Сковран“, а за сутра је на простору „Соколског дома“ најављена Национална изложба паса свих раса.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име