Obeležen Dan narodnog jedinstva Rusije

0
2175

Povodom državnog praznika Dana narodnog jedinstva u ambasadi Rusije u Beogradu  je održan svečani prijem.

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin zahvalio je srpskom narodu na srdačnosti i dostojanstvu kojim su obeležili nedavnu posetu ruskog predsednika Vladimira Putina i najavio da će patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril od 14. do 16. novembra boraviti u Srbiji.

„Ove godine Rusija se suočila sa komplikovanim izazovima, pokušajima da se ‘ispita njena čvrstina’, pokušajima da se svet razdvoji prema standardima ‘hladnog rata’, da se u Evropi stvori novi Berlinski zid, da se nametne teza ‘ko nije sa nama, taj je protiv nas’, da posvađaju narode i zemlje. Ništa im neće poći za rukom“, rekao je Čepurin.

Napomenuo je da je najvažnije da se prijateljstvo oslanja ne na nečiju dobru volju, nego na volju naših naroda. „Vreme je da našim odnosima damo novu snagu, drugu mladost. Živela Rusija. Živela bratska Srbija“, poručio je Čepurin.

Ruski ambasador je izjavio da očekuje da će u posetu Beogradu uskoro doći i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin, kao i više ministara i stručnjaka zaduženih za realizaciju dogovora koji su postignuti za vreme Putinove posete.

Svečanom prijemu prisustvovali su ministri u Vladi Srbije, narodni poslanici među kojima i Dragomir J. Karić, patrijarh srpski Irinej, princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom, pevačka legenda Đorđe Marjanović, kao i diplomate i mnoge druge ličnosti iz javnog i kulturnog života.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime