Драгомир Карић: Богољуб свуда путује, осим по Србији

0
2182

danas 2

Очигледно је да Бојан Пајтић на бира средства, тако да и трговином покушава да опстане на власти у Војводини. У свом паничном страху за опстанком он компромитује Демократску странку, развлачи је, па та партија из дана у дан губи и оно мало преосталих бирача.

Уверен сам да ће овакав Пајтићев поступак осудити не само грађани већ и чланство ДС. Овако у разговору за Данас Драгомир Карић, брат  одбеглог бизнисмена Богољуба Карића, заменик председника и заступник Покрета СНАГА СРБИЈЕ-БК, коментарише гласање одборнице ПСС која је гласала за реконструкцију Пајтићеве владе.

Да ли је било трговине у случају Вере Угричић Илић, посланице ваше странке која је прешла у ДС?
– Нажалост, далеко смо од политичке свести да припадност партији представља оно што за правог верника представља његова вера у Бога и црква. Она се није консултовала са странком када је одлучила да подржи Пајтићеву владу, и зато више није члан ПСС. Међутим, оваква ситуација нам тешко пада јер нам је СНС пружила огромно поверење узевши нас за коалиционог партнера.

Коментаришући стање у Војводини након реконструкције владе премијер је заједљиво приметио да је „лепа слика видети у истом строју Чанка, Шешеља, Карића и Пајтића“. Може ли овај случај да наруши ваше односе са СНС?
– Уверен сам да неће нарушити наше односе јер СНС зна да ми чинимо све да се политика коју је покренуо и промовисао премијер Александар Вучић успешно реализује. После Тита, премијер Вучић је први и једини човек који је Србију помирио и са западом и са истоком, Кином, Америком, Русијом, Европом. За нашу малу Србију то је невиђена могућност. Прошле недеље када сам боравио у Хрватској и Словенији, свакако да сам био поносан када су ми колеге, привредници, рекли „И нама је потребан неко као што је Вучић!“

Ова власт је вашем брату обећала фер суђење, зашто се онда не врати у Србију и докаже да је невин?
– Осим по Србији, Богољуб слободно путује по читавом свету. Мене је заменио на тржиштима Блиског истока, Совјетског Савеза. Богољуб је удесетостручио породично пословање за последњих девет година. Окупио је читаву породицу Карић и друге наше рођаке и са 30.000 запослених раде на пројектима вредним двадесет милијарди евра. То Србија никада није имала и питање је када ће икада имати таквог менаџера као што је Богољуб.

Да ли сте успели да сачувате добар део своје имовине, шта је са БК универзитетом и осталим фирмама?
– Насилно, противзаконито, на криминалан начин, Коштуничина власт је послала кордон полиције, специјалаца који су на силу одузели Мобтел, угасили БК Телевизију, одузели Карић банку, осигуравајућу компанију и све што су Карићи као прва приватна компанија градили четрдесет година. Када говорим о БК Телевизији, увек се сетим призора на којем се полицајцу виде сузе у очима док новинари жестоко бране једину урбану, од грађана вољену БК Телевизију.
План за наредних 50 година

Да ли и даље ваша породица намерава да 2031. године кандидује вашег унука Јанићија за председника САД, што предвиђа ваш породични статут?
– То само потврђује да наша породица планира за будућих педесет година. Тако раде и многе друге породице у иностранству, само што је код њих мало другачије. Они на западу би и полуспособном човеку помогли да оствари све што може, а наше доскорашње власти чиниле су све да оне који могу да помогну и подигну Србију на врх света, да га зауставе и униште. Као награду, изгледа можемо да доживимо једино то што смо уопште остали живи.

Драгомир Карић: Удесетостручено породично пословање

Аутор: Мирјана Р. Миленковић

danas

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име