Драгомир Ј. Карић: Припадамо коалицији великог СНС-а

0
2176

Поводом реконструкције војвођанске владе уз подршку посланика ПСС-БК, Александар Вучић каже како је „лепа слика“ видети „у истом строју Чанка, Шешеља, Карића и Пајтића.

Посланица у Скупштини Војводине Вера Угрчић Илић јуче није била доступна да одговори на питање шта ју је мотивисало да изненада на дан реконструкције покрајинске владе пређе из По- крета снага Србије – БК у посланич ки клуб Демократске странке. Тако је и озбиљна оптужба потпредседника Српске напредне странке Игора Мировића да је ова посланица из Панчева „купљена“, и то новцем који је остао од Развојне банке и Фонда за капитална улагања Војводине – остала без њеног демантија.

Али њен потез је свакако дао основа премијеру Александру Вучићу за заједљиви коментар како је „лепа слика“ видети  „у истом строју  Чанка, Шешеља, Карића и Пајтића“.

Стављање у исти кош њиховог (одбеглог из Србије) лидера Богољуба Каpићa са осгалим поменутима сигурно не може да прија људима у ПСС-БК, aли они ипак истичу задовољство досадашњом сарадњом са Вучићевим напредњацима, с којима су у коали цији последња два изборна циклуса.

„Логично да је ПСС-БК задовољан што му је велика Српска напредна странка указaла поверење да може бити чланом коалиције, а наш задатак је да обезбедимо што више програма за развој и запошљавање грађана Србије“, каже за „Политику“ Драгомир Карић, заменик председника ПСС- БК, одговарајући на питање да ли је задовољан односом СНС-а према његовој странци.

Утисак је, наиме, да их као странке „нигде нема“ откада су своју (изборну) судбину везали за СНС – дакле ни у претходном, ни у овом сазиву. Поступак сада већ бивше посланице у војвођанској скупштини која је омогућила Бојану Пајтићу да „преживи“ бар још неко време напредњачке удaре на његову власт у покрајини као да је подсетио јавност да Покрет СНАГА СРБИЈЕ-БК , који је 2004. основао Богољуб Карић – још постоји. Јасмина Митровић Марић је чешће у медијима, али она наступа у јавности као функционер кабинета председника Србије, а не као потпредседница ове партије.

А присуство Драгомира Kaрићa и супруге оснивача партије Миланке Карић у Скупштини Србије практично је неприметно, иако само њих двоје у два последња сазива представљају ПСС-БК у републичком парламенту.  Миланку Карић, примећују скупштински извештачи, нарочито ретко се појављује на седницама.

На питање зашто народни посланици ПСС-БК нису активнији, Драгомир Карић каже: „Ми припадамо коалицији великог СНС-а и свакако није лако шефу посланичке групе да нам омогући активније учешће за говорницом. Ми смо максимално активни на терену, доводимо многе компаније из Русије и других држава да са нашим индустријaлцима и предузетницима створе услове за пословну сараднњу. Ми смо данас највећа грађевинска компанија у Европи са 30.000 запоспених и 20 милијарди евра активних послова.

Преласком Вере Угричић Илић у ДС (а овакав случај прелетања, кажу у ПСС-БК још нису доживели) ова странка је остaла без представника у Скупштини Војводине, у коју су 2012. ушли на изборној листи СНС-а. Meђyтим, како објашњавају у ПСС, без ње су фактички остали још пре годину дана, будући да толико дуго она није одржавала контакте са странком. Поред двоје кародних посланика остaли су им још одборници у двадесет локалних самоуправа (Београд, Ниш, Ужице, Смедерево, Ивањица, Панчево, Крагујевац, Ваљево…). Свуда су освајaли одборничке мандате у коалицији са СНС-ом и остајали у коалицији са том партијом.

Александар Јовичић, председник одборничке групе напредњака у градској скупштини Београда, каже да је задовољан сарадњом са ПСС-БК, који има две одборнице у скупштини главног града. „Наша сарадња је за пример и непријатно сам изненађен оним што се догодило у покрајинском парламенту. У Скупштини Београда до сада нисмо имали никаквих проблема и очекујем да и yбyдyћe заједно радимо. Поштујемо нашег коалиционог партнера и очекујем да ПСС као и досад учествује у свим важним пројектима за развој Београда“, истиче Јовичић.

Добар део десетогодишњег постојања ПСС-БК обележило је одсуство њиховог лидера. На сајту ПСС-БК јуче је стајало да је „прогон Богољуба Карића почео пре 3.209 дана“. Патер фамилијас моћне породице пореклом из Пећи који је од 2006. године ван Србије, а оптужница против њега је подигнута 2010, још је у бекству, а некима се чини даје сврха постојања ове партије борба за повратак угледа Богољуба Карића. Драгомир Карић на то одговара да је „циљ ПСС-БК да од Србије створи економски систем и социјалну политику по узору на Шведску или Канаду“. Како наводи, за то је неопходно да Србија има лидера попут Александра Вучића, који је у потпуности себе ставио у функцију Србије и чини оно што последњих четврт века нико није урадио – помирио је Србију са Америком, Европом, Русијом и Кином и за кратко време обезбедио најјаче економске партнере као што су Немачка, Русија и Кина.

Б. Баковић Д. Спаловић – ДНЕВНЕ НОВИНЕ ПОЛИТИКА

politika

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име