Обележен Дан народног јединства Русије

0
2174

Поводом државног празника Дана народног јединства у амбасади Русије у Београду  је одржан свечани пријем.

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин захвалио је српском народу на срдачности и достојанству којим су обележили недавну посету руског председника Владимира Путина и најавио да ће патријарх московски и све Русије Кирил од 14. до 16. новембра боравити у Србији.

„Ове године Русија се суочила са компликованим изазовима, покушајима да се ‘испита њена чврстина’, покушајима да се свет раздвоји према стандардима ‘хладног рата’, да се у Европи створи нови Берлински зид, да се наметне теза ‘ко није са нама, тај је против нас’, да посвађају народе и земље. Ништа им неће поћи за руком“, рекао је Чепурин.

Напоменуо је да је најважније да се пријатељство ослања не на нечију добру вољу, него на вољу наших народа. „Време је да нашим односима дамо нову снагу, другу младост. Живела Русија. Живела братска Србија“, поручио је Чепурин.

Руски амбасадор је изјавио да очекује да ће у посету Београду ускоро доћи и градоначелник Москве Сергеј Собјањин, као и више министара и стручњака задужених за реализацију договора који су постигнути за време Путинове посете.

Свечаном пријему присуствовали су министри у Влади Србије, народни посланици међу којима и Драгомир Ј. Карић, патријарх српски Иринеј, принц Александар Карађорђевић са супругом Катарином, певачка легенда Ђорђе Марјановић, као и дипломате и многе друге личности из јавног и културног живота.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име