Dragomir Karić: Bogoljub svuda putuje, osim po Srbiji

0
2154

danas 2

Očigledno je da Bojan Pajtić na bira sredstva, tako da i trgovinom pokušava da opstane na vlasti u Vojvodini. U svom paničnom strahu za opstankom on kompromituje Demokratsku stranku, razvlači je, pa ta partija iz dana u dan gubi i ono malo preostalih birača.

Uveren sam da će ovakav Pajtićev postupak osuditi ne samo građani već i članstvo DS. Ovako u razgovoru za Danas Dragomir Karić, brat  odbeglog biznismena Bogoljuba Karića, zamenik predsednika i zastupnik Pokreta SNAGA SRBIJE-BK, komentariše glasanje odbornice PSS koja je glasala za rekonstrukciju Pajtićeve vlade.

Da li je bilo trgovine u slučaju Vere Ugričić Ilić, poslanice vaše stranke koja je prešla u DS?
– Nažalost, daleko smo od političke svesti da pripadnost partiji predstavlja ono što za pravog vernika predstavlja njegova vera u Boga i crkva. Ona se nije konsultovala sa strankom kada je odlučila da podrži Pajtićevu vladu, i zato više nije član PSS. Međutim, ovakva situacija nam teško pada jer nam je SNS pružila ogromno poverenje uzevši nas za koalicionog partnera.

Komentarišući stanje u Vojvodini nakon rekonstrukcije vlade premijer je zajedljivo primetio da je „lepa slika videti u istom stroju Čanka, Šešelja, Karića i Pajtića“. Može li ovaj slučaj da naruši vaše odnose sa SNS?
– Uveren sam da neće narušiti naše odnose jer SNS zna da mi činimo sve da se politika koju je pokrenuo i promovisao premijer Aleksandar Vučić uspešno realizuje. Posle Tita, premijer Vučić je prvi i jedini čovek koji je Srbiju pomirio i sa zapadom i sa istokom, Kinom, Amerikom, Rusijom, Evropom. Za našu malu Srbiju to je neviđena mogućnost. Prošle nedelje kada sam boravio u Hrvatskoj i Sloveniji, svakako da sam bio ponosan kada su mi kolege, privrednici, rekli „I nama je potreban neko kao što je Vučić!“

Ova vlast je vašem bratu obećala fer suđenje, zašto se onda ne vrati u Srbiju i dokaže da je nevin?
– Osim po Srbiji, Bogoljub slobodno putuje po čitavom svetu. Mene je zamenio na tržištima Bliskog istoka, Sovjetskog Saveza. Bogoljub je udesetostručio porodično poslovanje za poslednjih devet godina. Okupio je čitavu porodicu Karić i druge naše rođake i sa 30.000 zaposlenih rade na projektima vrednim dvadeset milijardi evra. To Srbija nikada nije imala i pitanje je kada će ikada imati takvog menadžera kao što je Bogoljub.

Da li ste uspeli da sačuvate dobar deo svoje imovine, šta je sa BK univerzitetom i ostalim firmama?
– Nasilno, protivzakonito, na kriminalan način, Koštuničina vlast je poslala kordon policije, specijalaca koji su na silu oduzeli Mobtel, ugasili BK Televiziju, oduzeli Karić banku, osiguravajuću kompaniju i sve što su Karići kao prva privatna kompanija gradili četrdeset godina. Kada govorim o BK Televiziji, uvek se setim prizora na kojem se policajcu vide suze u očima dok novinari žestoko brane jedinu urbanu, od građana voljenu BK Televiziju.
Plan za narednih 50 godina

Da li i dalje vaša porodica namerava da 2031. godine kandiduje vašeg unuka Janićija za predsednika SAD, što predviđa vaš porodični statut?
– To samo potvrđuje da naša porodica planira za budućih pedeset godina. Tako rade i mnoge druge porodice u inostranstvu, samo što je kod njih malo drugačije. Oni na zapadu bi i polusposobnom čoveku pomogli da ostvari sve što može, a naše doskorašnje vlasti činile su sve da one koji mogu da pomognu i podignu Srbiju na vrh sveta, da ga zaustave i unište. Kao nagradu, izgleda možemo da doživimo jedino to što smo uopšte ostali živi.

Dragomir Karić: Udesetostručeno porodično poslovanje

Autor: Mirjana R. Milenković

danas

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime