Narodni poslanik Dragomir J. Karić čestitao slavu patrijarhu Irineju
Neka vam Hristos podari pre svega dobro zdravlje da i dalje vodite našu svetu Crkvu

0
2226

Narodni poslanik Dragomir J. Karić uputio je sa porodicim čestitku patrijarhu srpskom Irineju povodom njegove krsne slave Lazareve subote.

U njoj je između ostalog naveo da se nada da će današnji praznik kojim počinju veliki vaskršnji praznici označiti početak boljih dana za celokupno čovečanstvo koje se mesecima bori protiv velike pošasti:

Vaša Svetosti,

Nažalost, situacija sa korona virusom nas je sprečila da se kao godinama unazad na ovaj divni praznik Lazarevu subotu okupimo u Sabornoj crkvi. Ali znajte da su naše misli uvek sa vama. Čestitamo vam krsnu slavu sa nadom da će snaga vere u Hrista pomoći da se izbavimo iz nedaća koje su zadesile svet i da će Gospod uslišiti naše molitve zarad dobrobiti čovečanstva.

U našim domovima je, Vaša Svetosti, uvek upaljeno kandilo ispred ikone Svetog Jovana Krstitelja i svaki član velike porodice Karić pred Bogom smerno izgovara vaše ime tražeći njegovu milost koliko za sebe toliko i za vas.

Vi ste nam navek bili poput roditelja. Vi ste naš duhovni otac bez kojeg bi mnogo toga ovozemaljskog imalo pogrešan smisao. Dobijali smo od vas iskrene i dobronamerne savete, znali ste nam ukazati na pravo postupanje u teškim danima. Naša blaženopočivša majka mati Angelina se uz vaš blagoslov zamonašila u Pećkoj patrijaršiji i vi ste je početkom godine uz opelo i divnu besedu ispratili Hristovim putem u Carstvo božje.

Bili ste rado na našim svetkovinama i rado ste venčavali Kariće uz želju da nas je još više, te da brojnošću i slogom i nadalje dajemo primer svima kako se čuva porodica kao najvažniji stub svakog zdravog društva.

Blagoslovili ste i krstili naše najmlađe potomke, a upravo Lazareva subota je na radost deci. To je i Hrist kazao svečano ulazeći u Jerusalim dok su mu se radovali radosni mališani: „Pustite decu meni, jer takvih je Carstvo nebesko“.

Vaša Svetosti, sve ovo vam pišem na dan vaše krsne slave kada počinju veliki vaskršnji praznici kako bih još jednom izrazio neizmernu zahvalnost što ste uvek bili svim srcem uz porodicu Karić, kao što smo i mi uz vas.

Znano je da je Lazareva subota sećanje na dolazak Isusa u Vitaniju četiri dana po sahrani mladog Lazara. On je tada naredio da se skloni nadgrobni kamen i pozvao Lazara da izađe, što je ovaj i učinio. Taj događaj se u hrišćanstvu smatra pobedom života nad smrću. Zato se molimo Gospodu da današnji praznik Lazareva subota označi početak velike pobede nad zlom oličenim u korona virusu.

Vaša Svetosti, neka vam Hristos podari pre svega dobro zdravlje kako biste u godinama pred nama i dalje vršili patrijaršijsko služenje na radost vaskolikom srpskom rodu i vodili našu svetu Crkvu.

Kao iskrenom i pravom srpskom domaćinu, još jednom vam čestitam slavu. Na mnogaja ljeta.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime