Народни посланик Драгомир Ј. Карић честитао славу патријарху Иринеју
Нека вам Христос подари пре свега добро здравље да и даље водите нашу свету Цркву

0
2246

Народни посланик Драгомир Ј. Карић упутио је са породицим честитку патријарху српском Иринеју поводом његове крсне славе Лазареве суботе.

У њој је између осталог навео да се нада да ће данашњи празник којим почињу велики васкршњи празници означити почетак бољих дана за целокупно човечанство које се месецима бори против велике пошасти:

Ваша Светости,

Нажалост, ситуација са корона вирусом нас је спречила да се као годинама уназад на овај дивни празник Лазареву суботу окупимо у Саборној цркви. Али знајте да су наше мисли увек са вама. Честитамо вам крсну славу са надом да ће снага вере у Христа помоћи да се избавимо из недаћа које су задесиле свет и да ће Господ услишити наше молитве зарад добробити човечанства.

У нашим домовима је, Ваша Светости, увек упаљено кандило испред иконе Светог Јована Крститеља и сваки члан велике породице Карић пред Богом смерно изговара ваше име тражећи његову милост колико за себе толико и за вас.

Ви сте нам навек били попут родитеља. Ви сте наш духовни отац без којег би много тога овоземаљског имало погрешан смисао. Добијали смо од вас искрене и добронамерне савете, знали сте нам указати на право поступање у тешким данима. Наша блаженопочивша мајка мати Ангелина се уз ваш благослов замонашила у Пећкој патријаршији и ви сте је почетком године уз опело и дивну беседу испратили Христовим путем у Царство божје.

Били сте радо на нашим светковинама и радо сте венчавали Кариће уз жељу да нас је још више, те да бројношћу и слогом и надаље дајемо пример свима како се чува породица као најважнији стуб сваког здравог друштва.

Благословили сте и крстили наше најмлађе потомке, а управо Лазарева субота је на радост деци. То је и Христ казао свечано улазећи у Јерусалим док су му се радовали радосни малишани: „Пустите децу мени, јер таквих је Царство небеско“.

Ваша Светости, све ово вам пишем на дан ваше крсне славе када почињу велики васкршњи празници како бих још једном изразио неизмерну захвалност што сте увек били свим срцем уз породицу Карић, као што смо и ми уз вас.

Знано је да је Лазарева субота сећање на долазак Исуса у Витанију четири дана по сахрани младог Лазара. Он је тада наредио да се склони надгробни камен и позвао Лазара да изађе, што је овај и учинио. Тај догађај се у хришћанству сматра победом живота над смрћу. Зато се молимо Господу да данашњи празник Лазарева субота означи почетак велике победе над злом оличеним у корона вирусу.

Ваша Светости, нека вам Христос подари пре свега добро здравље како бисте у годинама пред нама и даље вршили патријаршијско служење на радост васколиком српском роду и водили нашу свету Цркву.

Као искреном и правом српском домаћину, још једном вам честитам славу. На многаја љета.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име