Карић о великој помоћи из братске Русије: РУСИЈА НИЈЕ ЗАБОРАВИЛА СРБИЈУ И НИКАДА НЕЋЕ!

0
2706

Братска Русија није заборавила Србију. Српски и руски народ су увек неговали чврсто пријатељство, које је посебно било јако и нераскидиво у најтежим тренуцима!

Ово је поручио народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства са Русијом у Народној скупштини, након одлуке руских власти да у Србију упуте велику хуманитарну помоћ за борбу против корона вируса, а која ће бити, како је најављено, допремљена у 11 авиона.

– Српски народ никада није сумњао у руску љубав. Први моћни „иљушини“ већ слећу на аеродром у Батајници после разговора двојице председника и врховних команданата две братске државе Владимира Путина и Александра Вучића. У време када ни Русији није лако да изађе на крај са пошасти која је постала претња целом свету, они су баш као и велика Кина, послали огромну помоћ Србији у медикаментима, али и људству. Врхунски професионалци ће нашем особљу бити важан ослонац у борби против корона вируса. Никада им ово нећемо заборавити – нагласио је Карић.

У Србију би требало да стигне укупно 87 војних лица, међу којима су лекари из Безбедносне базе Руских хемијских снага, а биће допремљена и специјална медицинска и заштитна опрема.

Драгомир Ј. Карић је подсетио да се судбина Руса и Срба вековима преплитала, да смо пострадали у Великом рату једни уз друге, да смо потом нацизму и фашизму заједно задали снажан ударац…

– Ближи нам се 9. мај. Дан победе. Одржавање централне прославе у Москви још увек није отказано, а на Црвеном тргу уз председника Путина требало би да поново стоји председник Вучић. То је дан сећања на све жртве које смо поднели у Другом светском рату. Српски народ је био раме уз раме са руским, али и свим осталим народима Совјетског савеза који су бацили на колена зло којим је Хитлер желео да загосподари светом. Има у томе много симболике са данашњим временима. Заједнички ћемо остварити велику победу и над овом пошасти 21. века која нас је задесила – казао је Карић.

Он је додао да је за ваздушни мост са Русијом значајна улога и руског амбасадора у Србији Александра Боцана-Харченка, који неуморно ради на унапређењу стратешких односа између две братске државе.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име