Посланик Карић предлаже: Задржати рад од куће и након короне, има много предности!

0
2678

Народни посланик Драгомир Ј. Карић сагледавајући ситуацију са корона вирусом истиче да можемо извући не само бројне поуке, већ и практичне примере које бисмо могли успешно примењивати и након што се заврши ова прича са пошасти која се надвила над целим светом.

– Оштре мере које је кризни штаб на челу са председником Србије Александром Вучићем морао да уведе како би се за почетак успорило ширење корона вируса, колико год да су нам тешко пале од њих имамо многоструко користи. Не само што ћемо се лакше и брже изборити са заразном болешћу и што ће број жртава бити сведен на минимум, већ нам доказују да применом одређених решења и у будућности можемо доста учинити за целокупно човечанство и за очување ћелије сваког друштва, а то је породица, као и планете! – наглашава Карић.

Он изводи и кратку анализу.

– Ових дана смо сведоци да заиста много послова захваљујући напредним дигиталним технологијама може да се обавља од куће. Уколико би се са таквом праксом наставило и након што прође опасност од корона вируса, то би била олакшица за велики број компанија и људи који раде у њима јер не би више, рецимо, морали да изнајмљују скупе пословне просторе. Затим, било би додатно смањено аерозагађење, посебно у великим градовима, пошто би било мање аутомобила на улицама јер би људи радили од куће и не би се превозили до посла. И градски превоз би био растерећенији, могао би без проблема да функционише са мање возила а да не буде гужве. Знате и колико се времена изгуби путујући, посебно када је саобраћајни шпиц, а немали је број оних који користе и по два превоза. Све би то довело и до мање потрошње увозних енергената који поприлично оптерећују буџет.

Карић подсећа да су надлежни упркос чињеници да је ових дана у Београду ваздух био „јако загађен“ констатовали да је опало загађење честицама које су типичне пре свега за дизел возила.

– То јасно указује на смањење саобраћајних гужви. А лошем квалитету ваздуха не само у Београду, него и деловима Ниша, Панчева, Обреновца, Новог Сада и Новог Пазара, како сам су изјавили надлежни у медијима, допринело је интензивно грејање током снежних дана. А и на депонији у Винчи је био мањи пожар.

Драгомир Ј. Карић каже да може да се напише цео елаборат могућих предности рада од куће.

– Такав принцип пословања би имао велике бенифите и за очување породице, темеља сваког друштва, која је веома угрожена у данашње време. Његовом применом многе породице би проводиле више времена заједно. Пошто се као друштво залажемо и за равноправност полова, мушкарцима би се пружила прилика да одмене жене у многим кућним пословима. За то би могли да користе и оно време које иначе проводе у путу до посла и назад, а оно, као што рекох, може баш да потраје.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име