Народни посланик Драгомир Ј. Карић након посете Виљнусу – ЛИТВАНИЈА

0
2950

Србија има велику подршку Литваније за приступ Европској унији

Гедиминас Василиаускас, председник Парламентарне групе пријатељства између Литваније и Србије, је истакао да у његовој земљи и народу Србија има искреног пријатеља

Народни посланик Драгомир Ј. Карић, члан Парламентарне групе пријатељства између Србије и Литваније, сусрео се у Виљнусу са Гедиминасом Василиаускасом, чланом парламента Литваније и председником Парламентарне групе пријатељства Литваније и Србије.

Драгомир Ј. Карић упознао је свог колегу са политичком ситуацијом у нашој земљи с посебним акцентом на дешавања на Косову и Метохији. Разговарали су и о проширењу трговинске размене између две државе и продубљењу сарадње у области образовања, културе, спорта, уметности и, посебно, у области високих технологија у чему је Литванија отишла далеко напред.

Василиаускас је најавио узвратну посету са својом парламентарном делегацијом и изразио велику подршку приступању Србије Европској унији подвукавши да Србија у Литванији има искреног пријатеља.

– Изузетно сам задовољан посетом парламенту Литваније. Иначе, са Литванијом и њеним грађанима сам у контакту још од 1985. године, из времена СССР. Ми, народни посланици, морамо увек да будемо у служби народа, јер нам је народ дао поверење, и да подржимо све напоре привредних, економских и других реформи које спроводи председник Александар Вучић. Ова моја посета Литванији ће имати позитивног ефекта јер се успоставља редовна сарадња између два пријатељска народа. Нама је сваки глас за улазак у Европску унију значајан.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име