Карић о сусретима у Москви: Мира Марковић је умрла у братској земљи која је је дала највеће могуће гостопримство

0
2986

Драгомир Ј. Карић, народни посланик и заменик председника Покрета Снага Србије – Богољуб Карић, последња је особа из Србије која је видела Мирјану Марковић, непосредно пред њену смрт.

О том сусрету са својом пријатељицом док је лежала у болничкој постељи говорио је у „Телемастеру“ ТВ Хепи.

– Смогла је снаге да се као увек осмехне и да ми каже: „Драгане, много си ми леп“. Рекох: „Миро, и ти си лепа“. Ништа није слутило да ће се нешто лоше десити. Договорили смо се да ћемо се видети у петак, 11. априла, али је она тад већ била у коми. Лекарски извештаји су били стандардни – да је стање стабилно и да иде на боље. Много ми је тешко. Врло брзо је отишла – казао је Драгомир Ј. Карић и додао:

– Пре месец дана је било све супер. Рука коју је сломила опоравила се. Онда је отишла на преглед, урадили су две операције на желуцу и тад су настале компликације које су довеле до упале плућа. Имала је добру пажњу у Русији и ово што пишу да је умрла у иностранству, ја бих рекао: „Она јесте умрла у другој држави, али у братској држави која је њој и њеној породици у најтежим тренуцима пружила највеће могуће гостопримство које се некоме може дати“.
Драгомир Ј. Карић је истакао да је логично да Мирјана Марковић, супруга бившег председника Србије И СР Југославије, буде сахрањена у Пожаревцу поред свог мужа са којим је делила и добро и зло.

– Њиховој деци Марку и Марији је много тешко. Марко је прво јавио Марији да је Мира умрла и одмах мени. Али ја то нисам желео да искористим и да дам БК телевизији да објави прва вест, јер то није радосна, већ тешка и жалосна вест. Ми смо то објавили касније када су је други медији већ написали са разним својим варијантама и са изјавама многих можда и пријатеља, можа и лажних пријатеља – нагласио је Карић.

Он се осврнуо и на то како су Слободан Милошевић и Мира Марковић обележили животе грађана Србије.

– Рано је још да се о томе прича. У сваком случају све оне приче о неким силним парама, милионима су чисте измишљотине. Марко и Мира су живели скромно у Русији. Мира је писала, Марко ради свој посао. Он тамо има породицу, ћерку Марију од 14 година. Иначе, породица Милошевић ће бити незаобилазна у животу Србије још дуго времена зато што историчари нису рекли још ништа о улогама председника Слободана Милошевића и Мирјане Марковић, као председнице ЈУЛ, професорке, доктора социологије, писца.

А на питање шта њему прво падне на памет на помен Мирјане Марковић и Слободана Милошевића, Драгомир Ј. карић је одговорио:

– Њихово страдање. Он ухапшен на превару, отет и предат… Коме?! Рекли су нашим политичарима који су дошли на власт 2000. године – ако дате Милошевића даћемо вам 100 милијарди… Владали су 12 година и све оно што није хтео да распрода Милошевић, они су распродали у бесцење. И стотине убистава која су се десила после Милошевића, који је одведен у Хаг, десила су се управо између такозваних демократа. Они су се убијали за плен и зато је Србија доведена на ивицу банкрота. Тек 2012. године се дешавају промене, којима је, шта год ко да мисли, видљив напредак. Нормално, грађани Србије нису задовољни. Ни сам председник Александар Вучић није задовољан. И сви ми знамо да може боље. И биће боље. Али урађено је много. То мора да се призна.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име