Karić o susretima u Moskvi: Mira Marković je umrla u bratskoj zemlji koja je je dala najveće moguće gostoprimstvo

0
2680

Dragomir J. Karić, narodni poslanik i zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije – Bogoljub Karić, poslednja je osoba iz Srbije koja je videla Mirjanu Marković, neposredno pred njenu smrt.

O tom susretu sa svojom prijateljicom dok je ležala u bolničkoj postelji govorio je u „Telemasteru“ TV Hepi.

– Smogla je snage da se kao uvek osmehne i da mi kaže: „Dragane, mnogo si mi lep“. Rekoh: „Miro, i ti si lepa“. Ništa nije slutilo da će se nešto loše desiti. Dogovorili smo se da ćemo se videti u petak, 11. aprila, ali je ona tad već bila u komi. Lekarski izveštaji su bili standardni – da je stanje stabilno i da ide na bolje. Mnogo mi je teško. Vrlo brzo je otišla – kazao je Dragomir J. Karić i dodao:

– Pre mesec dana je bilo sve super. Ruka koju je slomila oporavila se. Onda je otišla na pregled, uradili su dve operacije na želucu i tad su nastale komplikacije koje su dovele do upale pluća. Imala je dobru pažnju u Rusiji i ovo što pišu da je umrla u inostranstvu, ja bih rekao: „Ona jeste umrla u drugoj državi, ali u bratskoj državi koja je njoj i njenoj porodici u najtežim trenucima pružila najveće moguće gostoprimstvo koje se nekome može dati“.
Dragomir J. Karić je istakao da je logično da Mirjana Marković, supruga bivšeg predsednika Srbije I SR Jugoslavije, bude sahranjena u Požarevcu pored svog muža sa kojim je delila i dobro i zlo.

– Njihovoj deci Marku i Mariji je mnogo teško. Marko je prvo javio Mariji da je Mira umrla i odmah meni. Ali ja to nisam želeo da iskoristim i da dam BK televiziji da objavi prva vest, jer to nije radosna, već teška i žalosna vest. Mi smo to objavili kasnije kada su je drugi mediji već napisali sa raznim svojim varijantama i sa izjavama mnogih možda i prijatelja, moža i lažnih prijatelja – naglasio je Karić.

On se osvrnuo i na to kako su Slobodan Milošević i Mira Marković obeležili živote građana Srbije.

– Rano je još da se o tome priča. U svakom slučaju sve one priče o nekim silnim parama, milionima su čiste izmišljotine. Marko i Mira su živeli skromno u Rusiji. Mira je pisala, Marko radi svoj posao. On tamo ima porodicu, ćerku Mariju od 14 godina. Inače, porodica Milošević će biti nezaobilazna u životu Srbije još dugo vremena zato što istoričari nisu rekli još ništa o ulogama predsednika Slobodana Miloševića i Mirjane Marković, kao predsednice JUL, profesorke, doktora sociologije, pisca.

A na pitanje šta njemu prvo padne na pamet na pomen Mirjane Marković i Slobodana Miloševića, Dragomir J. karić je odgovorio:

– Njihovo stradanje. On uhapšen na prevaru, otet i predat… Kome?! Rekli su našim političarima koji su došli na vlast 2000. godine – ako date Miloševića daćemo vam 100 milijardi… Vladali su 12 godina i sve ono što nije hteo da rasproda Milošević, oni su rasprodali u bescenje. I stotine ubistava koja su se desila posle Miloševića, koji je odveden u Hag, desila su se upravo između takozvanih demokrata. Oni su se ubijali za plen i zato je Srbija dovedena na ivicu bankrota. Tek 2012. godine se dešavaju promene, kojima je, šta god ko da misli, vidljiv napredak. Normalno, građani Srbije nisu zadovoljni. Ni sam predsednik Aleksandar Vučić nije zadovoljan. I svi mi znamo da može bolje. I biće bolje. Ali urađeno je mnogo. To mora da se prizna.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime