Narodni poslanik Dragomir J. Karić nakon posete Viljnusu – LITVANIJA

0
2927

Srbija ima veliku podršku Litvanije za pristup Evropskoj uniji

Gediminas Vasiliauskas, predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva između Litvanije i Srbije, je istakao da u njegovoj zemlji i narodu Srbija ima iskrenog prijatelja

Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva između Srbije i Litvanije, susreo se u Viljnusu sa Gediminasom Vasiliauskasom, članom parlamenta Litvanije i predsednikom Parlamentarne grupe prijateljstva Litvanije i Srbije.

Dragomir J. Karić upoznao je svog kolegu sa političkom situacijom u našoj zemlji s posebnim akcentom na dešavanja na Kosovu i Metohiji. Razgovarali su i o proširenju trgovinske razmene između dve države i produbljenju saradnje u oblasti obrazovanja, kulture, sporta, umetnosti i, posebno, u oblasti visokih tehnologija u čemu je Litvanija otišla daleko napred.

Vasiliauskas je najavio uzvratnu posetu sa svojom parlamentarnom delegacijom i izrazio veliku podršku pristupanju Srbije Evropskoj uniji podvukavši da Srbija u Litvaniji ima iskrenog prijatelja.

– Izuzetno sam zadovoljan posetom parlamentu Litvanije. Inače, sa Litvanijom i njenim građanima sam u kontaktu još od 1985. godine, iz vremena SSSR. Mi, narodni poslanici, moramo uvek da budemo u službi naroda, jer nam je narod dao poverenje, i da podržimo sve napore privrednih, ekonomskih i drugih reformi koje sprovodi predsednik Aleksandar Vučić. Ova moja poseta Litvaniji će imati pozitivnog efekta jer se uspostavlja redovna saradnja između dva prijateljska naroda. Nama je svaki glas za ulazak u Evropsku uniju značajan.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime