Народни посланик Драгомир Ј. Карић гост емисије „Кажипрст“ на Б92 (ВИДЕО)

0
2042

Гост данашњих вести на Б92 телевизији је народни посланик Драгомир Ј. Карић. Погледајте шта је овај истакнути политичар, бизнисмен и хуманитарац рекао о враћању главе породице, Богољуба Карића у Србију.

Повод разговора је гостовање Богољуба Карића у емисији „Тешка реч“ на РТВ Пинк и питање његовог повратка у Србију. Телевизија Б92 је истраживала да ли би полиција ухапсила Богољуба Карића у случају да се појави у Србији, као и да ли треба преиспитати његову оптужницу.

Истрага без истраге

Када се Богољуб враћа у Србију?

Господине Драгомире, чули сте да министар полиције каже да нема никакве нагодбе, да ли то мења вољу коју је исказао Ваш брат Богољуб Карић када је реч о његовом повратку у Србију?

– Богољуб није рекао ништа супротно од министра Стефановића, он ће чекати шта ће рећи правосудни органи, он не тражи ништа специјално.

Као члана породице желим да Вас питам, зашто офанзива о повратку у овом моненту?

– Није то офанзива, то траје десет година, вама који нисте упућени и укључени је од данас. Ми се трудимо, без обзира ко је на власти, да са доказима и адвокатима истерамо ствар на чистац. Имамо пуно поверење у правосудне органе и државу Србију.

Има поверење из Москве? Зашто се онда не врати у Србију и дозволи да правосудни органи донесу одлуку да ли је невин или не?

– То је питање за адвокате, не за мене. Нема потребе да човек који је на слободи дође овде и буде ухапшен. Можда је због тога што нису прегледали све доказе у корист Богољуба; тиме се нико није озбиљно бавио, то је стављено под тепих. Тек сада је власт одлучила да реши питање 24 приватизације, међу којим је и Мобтел. Подвлачим, Мобтел није приватизован, нарављен је од нуле, држава није уложила ни један једини цент, отет и продат за 2 милијарде евра норвешкој компанији.

Зашто дозвољавате спекулације? Зашто се господин Карић не врати и овај процес се оконча?

– И да докаже да није крив? Ваљда органи треба да докажу да је крив, не да он није.

На основу чега сте проценили да овај тренутак подобан да се господин Карић врати у земљу и да се повуку одлуке суда?

– Ми то тражимо 10 година, ми желимо да наше могућности, искуство, знање, везе са страним партнерима и компанијама искористимо у Србији. Данас је у Кану потписан уговор на 500 000 квадратних метара изградње у Пољској, нама требају људи за то. Плус „Тесла град“, то је реално. Богољуб је данас један највећих грађевинара у том делу Европе!

„Тесла град“ је замена за његову слободу?

– Молим Вас! Тесла је могућност за све, да се хиљаде и хиљаде младих који одлазе у иностранство запосле, то су два милиона квадрата за изградњу, плус 200 000 квадрата по околини…

Никог не молимо нити злоупотребљавамо своје позиције!

Сада је ова тема интезивнија, ви и Миланка сте посланици, део владајуће колације, да ли сте разговарали са неким из власти?

– Богољуб је строго тражио да никада никог ништа не молимо, поготово откад смо народни посланици! Никада ни са ким нисам разговарао, увек је тема била како да помогнемо Србији, да доведемо нове инвеститоре, развијемо бизнис и привреду, да свака кућа буде предузеће. Никада нисмо злоупотребили своје позиције за лобирање.

Враћа ли се или не?

-Моја жеља је да се врати и верујем да ће правда, судство тужилаштво доказати да је Богољуб чист и да заслужује да се врати.

voditeljka

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име