Narodni poslanik Dragomir J. Karić gost emisije „Kažiprst“ na B92 (VIDEO)

0
1836

Gost današnjih vesti na B92 televiziji je narodni poslanik Dragomir J. Karić. Pogledajte šta je ovaj istaknuti političar, biznismen i humanitarac rekao o vraćanju glave porodice, Bogoljuba Karića u Srbiju.

Povod razgovora je gostovanje Bogoljuba Karića u emisiji „Teška reč“ na RTV Pink i pitanje njegovog povratka u Srbiju. Televizija B92 je istraživala da li bi policija uhapsila Bogoljuba Karića u slučaju da se pojavi u Srbiji, kao i da li treba preispitati njegovu optužnicu.

Istraga bez istrage

Kada se Bogoljub vraća u Srbiju?

Gospodine Dragomire, čuli ste da ministar policije kaže da nema nikakve nagodbe, da li to menja volju koju je iskazao Vaš brat Bogoljub Karić kada je reč o njegovom povratku u Srbiju?

– Bogoljub nije rekao ništa suprotno od ministra Stefanovića, on će čekati šta će reći pravosudni organi, on ne traži ništa specijalno.

Kao člana porodice želim da Vas pitam, zašto ofanziva o povratku u ovom monentu?

– Nije to ofanziva, to traje deset godina, vama koji niste upućeni i uključeni je od danas. Mi se trudimo, bez obzira ko je na vlasti, da sa dokazima i advokatima isteramo stvar na čistac. Imamo puno poverenje u pravosudne organe i državu Srbiju.

Ima poverenje iz Moskve? Zašto se onda ne vrati u Srbiju i dozvoli da pravosudni organi donesu odluku da li je nevin ili ne?

– To je pitanje za advokate, ne za mene. Nema potrebe da čovek koji je na slobodi dođe ovde i bude uhapšen. Možda je zbog toga što nisu pregledali sve dokaze u korist Bogoljuba; time se niko nije ozbiljno bavio, to je stavljeno pod tepih. Tek sada je vlast odlučila da reši pitanje 24 privatizacije, među kojim je i Mobtel. Podvlačim, Mobtel nije privatizovan, naravljen je od nule, država nije uložila ni jedan jedini cent, otet i prodat za 2 milijarde evra norveškoj kompaniji.

Zašto dozvoljavate spekulacije? Zašto se gospodin Karić ne vrati i ovaj proces se okonča?

– I da dokaže da nije kriv? Valjda organi treba da dokažu da je kriv, ne da on nije.

Na osnovu čega ste procenili da ovaj trenutak podoban da se gospodin Karić vrati u zemlju i da se povuku odluke suda?

– Mi to tražimo 10 godina, mi želimo da naše mogućnosti, iskustvo, znanje, veze sa stranim partnerima i kompanijama iskoristimo u Srbiji. Danas je u Kanu potpisan ugovor na 500 000 kvadratnih metara izgradnje u Poljskoj, nama trebaju ljudi za to. Plus „Tesla grad“, to je realno. Bogoljub je danas jedan najvećih građevinara u tom delu Evrope!

„Tesla grad“ je zamena za njegovu slobodu?

– Molim Vas! Tesla je mogućnost za sve, da se hiljade i hiljade mladih koji odlaze u inostranstvo zaposle, to su dva miliona kvadrata za izgradnju, plus 200 000 kvadrata po okolini…

Nikog ne molimo niti zloupotrebljavamo svoje pozicije!

Sada je ova tema intezivnija, vi i Milanka ste poslanici, deo vladajuće kolacije, da li ste razgovarali sa nekim iz vlasti?

– Bogoljub je strogo tražio da nikada nikog ništa ne molimo, pogotovo otkad smo narodni poslanici! Nikada ni sa kim nisam razgovarao, uvek je tema bila kako da pomognemo Srbiji, da dovedemo nove investitore, razvijemo biznis i privredu, da svaka kuća bude preduzeće. Nikada nismo zloupotrebili svoje pozicije za lobiranje.

Vraća li se ili ne?

-Moja želja je da se vrati i verujem da će pravda, sudstvo tužilaštvo dokazati da je Bogoljub čist i da zaslužuje da se vrati.

voditeljka

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime