ЕКСКЛУЗИВНО: Богољуб Карић УЖИВО у емисији „Тешка реч“! (ВИДЕО)

0
2279

Након што је давао интервјуе за новине у којим поручује да би поново изградио Србију, лидер ПСС-а и оснивач империје Карић гостовао је у емисији „Тешка реч“, на РТВ Пинк.

Богољуб Карић је за „Информер“ нешто раније данас рекао да ће се у Србију вратити као слободан човек, док је јуче за дневни лист „Курир“ поручио: „Враћам се, хоћу да радим!“

Разговор почиње о Мобтелу и да ли је држава оштећена?
– Имамо уговоре из 1997, нама је држава дала компензацију, новац који је изношен из земље, око 10 милиона долара, је део профита, све остало је уложено у развој. 1999. за време бомбардовања компанија је доводена до уништења јер су нам бомбардовањем уништени пријемници, све смо морали поново да градимо.

Он је мене оптужио да сам оштетио државу, волео бих да су остале компаније тако оштетиле, за милијарду и 800 милиона, колико је држава добила!

Колико траје истрага против Вас? Зашто се не вратите у Србију? – Ево већ 9 година. Не могу да асе вратим из више разлога, одговарам за све пројекте које водим. Остали смо без послова у Србији, ето Карић банка до данас није ликвидирана. Никада се нисмо бавили пирамидалним банкарством, нисмо се бавили чиме су приватне банке, ником нисмо остали дужни. Зар ја да докзујем да нисам крив? У цивилизованим земљама докажу да нисте или јесте криви, нећу ја невин да се браним из затвора! Ко год од компанија није платио рекет некој од странака на власти, одмах су добили пореску, па полицијску инспекцију, па истрага, привођење, хаос…имате хиљаду таквих случајева.

На кога мислите, Динкића, Коштуницу?
– О Динкићу је сувишно говорити, човек који је довео српску економију до уништења, за њега и сличне постоје судски органи и процеси, да се докаже шта се десило. Како смо то постали оволико сиромашни, да је Албанија богатија од нас?

Ваш услов да се вратите у Србију?
– Ја свакако мислим да сам Србији потребан, као хиљаде нас из дијаспоре који могу да помогну развој Србије. Трагично је да градимо по свету милионе квадрата а овде нам је онемогућено да радимо.
Богољуб Карић се позвао на основни постулат модерног права:

Они треба да докажу да сам крив, а не ја да нисам!

10659367_738855016228207_6610797791995890872_n

– Код нас је све обрнуто, све звезде или људи који имају могућност да нешто раде, њих осуђују и оптужују. Тешко ми је, могу свуда да путујем, истина, никад нисам био на некој потерници…ја сам човек који је везан за Србију. Очекујем да се проблем реши, не само кад сам ја у питању, већ сви који су везани за „Закон 359″…не могу се оптуживати људи који су власници капитала и инвестирају у Србију.

Менаџмент БК групе је елитни, налази се у најјачим компанијама, сви их траже. Предложио сам да градимо „Тесла град“, парк високих технологија, циљ је да наше људе задржимо и вратимо оне који су отишли. Ми преко овог парка можемо да обезбедимо 10 000 хектара где бисмо приближили Кину Европској унији, направили бисмо хиљаде компанија.

Србији нема спаса ако се не покрене породични бизнис!
– Сада сам само искуснији, после ових 10 година. Није истина да сам један од најбогатијих људи у Белорусији, припадам групи 100 најбогатијих Европљана. Мене интересује рад, људе наравно занима колико имам новца, о томе нећу да говорим, довољан је овај податак. Пет Мобтела смо направили за ових 10 година.

– Мора да се уложи огроман напор, да се крене у акцију, као после Другог светског рата! Данас 16 светских премијера долази у Србију, до јуче нису хтели да чују за нас, а онда у медијима неко крене против тога. Железара је за Србију велики проблем, али ако сте добар хирург и знате како да урадите операцију све може да се реши. Све наше проблеме могу да решим, јер имам таленат и искуство.

Вучић треба да се заинтересује за нас

11046584_10205100801313644_4527593009576562442_n

– Не само за мене, већ за све људе са овим проблемом. Ми градимо 5 000 станова годишње. И то се све прода. Ми морамо да подигнемо грађевинску индустрију. Грађевинарство је фундамент сваке државе. Морамо да покренемо и да образујемо нашу децу. Некад смо били познати и признати стручњаци у свету по питању грађевинарства.

Вучић не може да обустави поступак, јер то није део његовог посла; то премијер не треба да ради. Мој процес је окончан, сви су били у Русији, гледали документа, све је то одбачено. Па и председник Србије је рекао да је ово политички случај, Европска унија и Сенат Америке такође. Постоје људи визионари и треба да искористимо то. Грађани треба да схвате да ако не искористимо те капије које нам отварају у свету, остаћемо где јесмо, нестаћемо, разбићемо Србију до краја. Ако би се српски региони повезали са руским федерацијама, а има их 89, све је решено, имали бисмо милијарде годишње.

Имате спремну инвестицију за Србију? – Колико сутра можемо да почнемо са градњом, поменуо сам „Тесла град“, то је и за живот и за рад, гледали смо земљу у близини Макиша, разматрамо локације са нашим партнерима. Ако не успемо да нађемо толику земљу, наћи ћемо милион метара квадратних, али онда ћемо градити по свим градовима у Србији.
Морамо да градимо као после Другог светског рата! Квадратни метар био би 380 евра по квадрату у градњу, 480 евра по готовом стану. Ово би важило за сва места у Србији. Кад понудиммо економске, тојест, бизнис станове са висином од три метра, то ће се продавати одлично! Белорусија изгради 9 милиона квадрата, да ли верујете? То је само дисциплина и рад!

Звучи као бајка… – Каква бајка? Морамо доћи до кућа, да свака кућа буде мала фирма, да кредите дајемо породицама, да раде, а не фирмама које пропадају! Па само да извозимо наше српске производе, што каже Стипе Месић, Богољубе, дај да продајемо ту салату!

Салата

bogi

– Кад сам се кандидовао, сви су имали сале, мени су дали подрум. Ја кажем, ок. Дође нека телевизија, Б92, пита шта ћете да радите, ја кажем прво ћу да засадим салату. Узео сам салату као метафору, да смо уништили све, економију. Да морамо да кренемо од дна, од салате.

Србија мора да приходује од меса и пољопривредних производа, срамота је да то немамо. Морају да се обезбеде добри услови, не сме више да буде преваре сељака, нема игре са људима, да се бацају тоне парадајза и малина. Више нема мобилне телефоније и телевизије? – Телефонија не. Свакако да ми недостаје телевизија, уложили смо огромна средства у то. Пратим све, и драго ми је што је Пинк израстао у светску телевизију. Кад би срео Динкића? – Ништа. Треба праштати, треба заборавити све то. Морам да кажем, живот и ових 10 година ме научило да човек треба да буде велики и прашта свима. Није ми лако без Србије, ја сам у души као сви наши људи. Друго је кад одете преко због посла, а друго је да одете прогнани као ја. Ми смо све направили, ништа нисмо отели или приватизовали.

Прво бих кад бих се вратио, отишао код своје мајке, а после посетио нашу цркву, помолио се Богу за све људе и прошетао Кнез Михаиловом. Кад шетам Москвом, или кад сам у Дубаију, нема ко ми не приђе од наших да се сликамо. Нисам наишао ни на једног човека који је био негативан. Порука људима? – Поздравио бих све и поручио да не забораве: једите салату!

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име