БОГОЉУБ КАРИЋ ЗА ИНФОРМЕР: Вратићу се као слободан човек!

0
2201

Лидер ПСС тврди да је „жртва политичког прогона“ режима Војислава Коштунице и да у Србију неће доћи све док се то и не докаже. Кад бих се вратио, саградио бих „Теслаград“ у Београду. Градићу станове и продавати их за 480 евра по квадрату, поручује Карић

Бизнисмен и лидер Покрета Снага Србије Богољуб Карић вечерас ће, после више од девет година егзила, из Москве дати интервју нашем главном уреднику Драгану Ј. Вучићевићу у емисији „Тешка реч“ на ТВ Пинк!

Карић за Информер каже да очекује да истрага Специјалног тужилаштва против њега коначно буде „доведена до краја“.

Вратићу се само ако…

– Не знам да ли то разумете, али ја сам већ десет година под истрагом и још имам статус осумњиченог. Надам се и очекујем да ће у најскорије време тужилаштво завршити свој посао и саопштити да ли ме оптужује или обуставља поступак – наглашава Карић.

ПОЛИТИЧКИ СЛУЧАЈ Ако десет година не дижу оптужницу против мене, то је најконкретнији доказ да је ово политички случај Богољуб Карић

На питање какав исход истраге очекује, одговара:
– Очекујем, наравно, да процес буде обустављен. Пазите, ако десет година не дижу оптужницу против мене и чланова моје породице, то је ваљда најконкретнији доказ да нема доказа и да је ово политички случај!

Богољуб Карић тврди да је „жртва политичког прогона“ режима Војислава Коштунице и наглашава да се неће враћати у Србију све док се то и не докаже.
– Питају ме људи зашто се не вратим и не докажем да нисам крив. Кажу, не би ми ништа било ако бих био месец или два у притвору… А ја то не могу себи да дозволим просто зато што бих тако угрозио послове и овде у Русији и у Белорусији, Казахстану, Азербејџану, Ираку… Људи, па ја сам, откако сам отишао из Србије, направио још пет „Мобтела“! Узели су нам компанију, продали је за 1.831.000.000 евра, а ми смо, ево, у белом свету направили пет пута толико! Па само у Минску градимо комплекс од три милиона квадрата! – наводи Карић.

На питање шта би радио кад би се вратио у Србију, каже да већ има озбиљан пројекат за градњу „Теслаграда“ у Београду. Био би то, објашњава Карић, научно-пословно-стамбени „град у граду“.
– Веровали или не, у том комплексу станове високог квалитета продаваћемо по цени од 480 евра по квадрату. Како то? Па тако што је нама довољно 30 евра профита. Нећемо као неки да зарађујемо 500 или хиљаду евра по квадрату, као ови грађевински тајкуни што сад раде по Србији – истиче Карић, који тврди да је међу 100 најбогатијих пословних људи у Европи:
– Мени не требају кредити, ја сам могу да финансирам огромне пројекте. Наша фирма има технологију градње објеката од више стотина хиљада квадрата, а таквих компанија нема много у целом свету. Ево, наш велики српски пријатељ шеик Мухамед из УАЕ је недавно са нама причао да заједно радимо у Белорусији. Предложио сам му да сарађујемо и на изградњи „Београда на води“.

10675_01-karic-301-insider_f
Цеца и ја највећа мафија

Карић каже да га сваки пут насмеје помисао на то да је он „једини и највећи мафијаш у Србији“.
– Молим вас, од свих оних афера, од свих приватизација, истрага, сумњи и оптужби, испадосмо на крају само Цеца Ражнатовић и ја мафијаши?! Она осуђена, натерана да плати милионе, морала да седи у притвору, а ја отеран! Па ако је то поштено, стварно не знам шта је непоштено!

Тачно је, имам решење за „Железару“

Карић, који је пре три недеље за Информер већ рекао да може да помогне држави у „дизању ‘Железаре Смедерево’ на ноге“, објашњава:
– Видим да се неки у Србији шале с тим, праве вицеве на мој рачун… Али тврдим вам, имам и знам решење за „Железару“! То није мој бизнис, не знам ја тај посао с челиком, али знам људе који умеју, знају и имају. Дајте ми шансу и доказаћу! Молим вас, па наш „Мобтел“ је незаконито одузет, тврдили су да је опљачкан и продат је такав какав је био за 1,8 милијарди евра! Пазите, а све остале приватизације у Србији до 2007. заједно нису премашиле 2,5 милијарди. И? Где ћете већи доказ о томе ко уме да прави паре?!

Највише ми недостаје мајка

Богољуб Карић признаје да му Србија много недостаје, а највише мајка Даница (96):
– Највише ми недостаје мајка. Нисам је видео годинама, она је већ стара и не може да долази код мене… Недостаје ми и да прошетам Кнез Михаиловом, да седнем у неки кафић и ресторан с пријатељима… Имам ја све овде у Русији и Белорусији, успео сам опет, направио пословну империју, али недостаје ми Србија, јако ми недостаје. Често сањам да сам код куће. Некад ме ухвати страшна туга, само што не заплачем. Ал’ то кратко траје, јако кратко! Богољуб има снаге

ТАЈКУНИ Нама је довољно 30 евра профита. Нећемо да зарађујемо 500 или хиљаду евра по квадрату, као грађевински тајкуни што сад раде по Србији Богољуб Карић

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име