Na oproštajnom prijemu ambasador samouvereno izjavio: KAZAHSTANCI I SRBI SU BRAĆA! (video)

0
2022

Ambasador Republike Kazakstan u Republici Srbiji Njegova Ekselencija Gabit Sizdikbekov sa suprugom Laurom pozvao je bliske prijatelje na oproštajni prijem u ambasadi.

Prijemu su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, počasni konzuli, ličnosti iz političkog i kulturnog života, predstavnici verskuh zajednica.

Predsednik Kazakstana Kasim-Jomart Tokajev odlučio je da ekseleciju Sizdikbekova imenuje na novu funkciju u Kazahstanu, a to znači da se njegova diplomatska misija u Beogradu privodi kraju i da će se zajedno sa porodicom vratiti u grad Nur-Sultan.

Ekselencija Sizdikbekov u Srbiji je na svoju diplomatsku funciju stupio 9. oktobra 2019. Od tada je uz podršku svog tima osnovao Ambasadu Kazahstana, koja je od prvih dana počela da radi u punopravnom formatu.

Biti Ambasador velika je odgovornost. Od njegovog rada i rada svih zaposlenih u velikoj meri zavisi kako će se razvijati bilateralni odnosi između dve zemlje.

U Srbiji je urađeno mnogo posla zahvaljujući pomoći i podršci mnogobrojnih prijatelja među kojima su narodni poslanik u Skupštini Srbije Dragomir J. Karić i počasni konzul Republike Kazakstan u Republici Srbiji Milanka Karić sa članovima svoje porodice.

Za manje od 2 godine održano je na desetine sastanaka sa članovima Vlade, poslanicima Narodne skupštine, preduzetnicima, naučnicima, predstvanicima kulture i sporta.

Na sve je uticala pandemija COVID -19 ali dato je sve da se zadrži dinamiku u radu.

Kad god je bilo moguće posećivali su se okruzi. Ambasador je sa svojima saradnicima upoznao zemlju, divne ljude, prirodu, istoriju, tradiciju, ekonomiju.

Ove godine obeležava se 25. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kazakstana i Srbije, kao i 30. godišnjica Nezavisnosti Kazahstana. To su važni, simbolični datumi, kojima će biti posvećeni razni događaji Ambasade.

Ambasador je svom govoru posebno istakao nekoliko rečenica što je sve prisutne oduševilo:

– Moram da priznam da Srbiju i srpski narod volim svim srcem! Ovo je za život! Zauzvrat, učiniću sve što mogu u mojoj domovini, da ljudi znaju za Srbiju, da poštuju i vole Srbiju. Spreman sam da aktivno radim na jačanju odnosa između naših zemalja, da pomognem u sprovođenju zajedničkih projekata. Kao što znate, ovde imam mnogo pravih prijatelja. Biće mi drago da vas vidim u Kazahstanu. Nastavimo da radimo zajedno, komuniciramo, budemo prijatelji!

U zaključku svog obraćanja nazdravio je za prijateljstvo naših naroda i poručio da imamo mnogo toga zajedničkog i samouvereno izjavio: Kazahstanci i Srbi su braća!

Prisutni gosti uživali su u tradicionalnim jelima i muzici.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime