На опроштајном пријему амбасадор самоуверено изјавио: КАЗАХСТАНЦИ И СРБИ СУ БРАЋА! (видео)

0
2013

Амбасадор Републике Казакстан у Републици Србији Његова Екселенција Габит Сиздикбеков са супругом Лауром позвао је блиске пријатеље на опроштајни пријем у амбасади.

Пријему су присуствовали представници дипломатског кора, почасни конзули, личности из политичког и културног живота, представници верскух заједница.

Председник Казакстана Касим-Јомарт Токајев одлучио је да екселецију Сиздикбекова именује на нову функцију у Казахстану, а то значи да се његова дипломатска мисија у Београду приводи крају и да ће се заједно са породицом вратити у град Нур-Султан.

Екселенција Сиздикбеков у Србији је на своју дипломатску фунцију ступио 9. октобра 2019. Од тада је уз подршку свог тима основао Амбасаду Казахстана, која је од првих дана почела да ради у пуноправном формату.

Бити Амбасадор велика је одговорност. Од његовог рада и рада свих запослених у великој мери зависи како ће се развијати билатерални односи између две земље.

У Србији је урађено много посла захваљујући помоћи и подршци многобројних пријатеља међу којима су народни посланик у Скупштини Србије Драгомир Ј. Карић и почасни конзул Републике Казакстан у Републици Србији Миланка Карић са члановима своје породице.

За мање од 2 године одржано је на десетине састанака са члановима Владе, посланицима Народне скупштине, предузетницима, научницима, предстваницима културе и спорта.

На све је утицала пандемија ЦОВИД -19 али дато је све да се задржи динамику у раду.

Кад год је било могуће посећивали су се окрузи. Амбасадор је са својима сарадницима упознао земљу, дивне људе, природу, историју, традицију, економију.

Ове године обележава се 25. годишњица успостављања дипломатских односа између Казакстана и Србије, као и 30. годишњица Независности Казахстана. То су важни, симболични датуми, којима ће бити посвећени разни догађаји Амбасаде.

Амбасадор је свом говору посебно истакао неколико реченица што је све присутне одушевило:

– Морам да признам да Србију и српски народ волим свим срцем! Ово је за живот! Заузврат, учинићу све што могу у мојој домовини, да људи знају за Србију, да поштују и воле Србију. Спреман сам да активно радим на јачању односа између наших земаља, да помогнем у спровођењу заједничких пројеката. Као што знате, овде имам много правих пријатеља. Биће ми драго да вас видим у Казахстану. Наставимо да радимо заједно, комуницирамо, будемо пријатељи!

У закључку свог обраћања наздравио је за пријатељство наших народа и поручио да имамо много тога заједничког и самоуверено изјавио: Казахстанци и Срби су браћа!

Присутни гости уживали су у традиционалним јелима и музици.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име