Мубарак бин Фахад ел Тани поручио је да су Србија и Катар две братске државе (ВИДЕО)

0
2706

Дан државности Катара обележен је у Београду, а амбасадор Мубарак бин Фахад ел Тани поручио је да су Србија и Катар две братске државе које везују пријатељски односи и да Катар посебну пажњу посвећује јачању билатералне сарадње са Србијом.

Свечаности поводом Националног дана Катара у хотелу Хајат присуствовали су, пред осталих, одборник у Скупштини града Београда Симон Д. Карић, потпредседник Владе Расим Љајић, генерални секретар председника Србије Никола Селаковић, представници дипломатског кора, политичког и јавног живота.

Дан државности Катара обележава се 18. децембра, пошто је тог дана 1878. године шеик Јашим бин Мухамед ел Тани повео државу ка јединству.

Амбасадор је истакао да Катар поздравља напоре Владе Србије у постизању напретка, економског развоја и обезбеђивања стабилног живота свог народа, као и у јачању кредибилитета Србије у међународној заједници примењујући, како каже, политику умерености у суочавању са свим регионалним и међународним изазовима.

„Катар посебну пажњу посвећује јачању билатералне сарадње са Србијом кроз парафирање постигнутих споразума и интезивирање размене посета високих званичника двеју земаља“, навео је Ел Тани и нагласио да су Србија и Катар две братске државе које везују пријатељски односи.

„Србији, као и свим братским и пријатељским народима, желим напредак и просперитет“, поручио је амбасадор.

Према његовим речима, Катар је у протеклих годину дана политиком уздржаности и умерености ојачао своју економију и учврстио односе са савезницима.
Амбасадор је навео да је прошло више од годину дана од када су поједине суседне земље, како каже, неправедно увеле блокаду Катару са циљем урушавања економије и позиције те државе у свету и подривања њеног суверенитета.

„Упркос томе Катар је успео да превазиђе последице блокаде, да ојача своју економију и повећа своју независност захваљујући јединству народа и мудрости руководства, које је применило политику уздржаности и умерености, позивајући земље које су увеле блокаду на дијалог без предуслова“, рекао је Ел Тани.

Амбасадор је истакао да је Катар учврстио односе са својим савезницима и развио везе са већином земаља света.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име