ПАНЧЕВО ПРЕД НОВИМ ИЗАЗОВИМА

0
2903

Градски одбор ПСС- БК Панчева се “пренуо“ из зимског сна” који је трајао више од годину дана . На синоћњем састанку / 13.децембра / стари чланови су закључили да је прави час да се многе ствари промене из темеља. Пре свега, пошло се од самог Градског одбора. Чланови који су били недовољно активни су сами затражили да их замене нови, а у “таласу” новоуписаних чланови / око 100 / препознати су многи млади и високо образованих , који су прихавтаили идеју да се ојачају месни одбори , формирају одбори за области које се од животног значаја за развој града на Тамишу и изабрали челнике који ће реалзовати реорганизацију ПСС- БК у Панчеву и месним зајдницама..

Поред избора Јелице Стојнов Милошевић за председника ГО , Срђана Гајића за потпредседника И Ђорђа Стојковића за председника Извршног одбора, у Градски одбор су укључени И повереници месних заједница: СлађанаПавловић, МО Центар ,Драган Златановић, МО Котеж,НенадТомић, МО Сттрелиште, ГоранМишковић, пензионер, МО Младос, Сања Божовић, МО Тесла, Ерика Јововић, МО Војловица, Ромулус Штефан, МО Банатско Ново Село,МирославаДимић, МО Омољица,ЖељкоТачковић, МО Глогоњ, Бранко Бошковић, МО Јабука, Горан Мишковић, пољ.тех.,МО Качарево, Слободан Стојиљковић, МО Долово, Горан Грујица, МО Иваново.

Формирањем 19 ресорних одбора на чијем челу су стручњаци управо за области којима ће се одбори бавити, створена је основа да ПСС- БК у Панчеву у сваком тренутку нуди граду и околним селима управо оно што је најпотребније И могуће да живвот у граду буде квалитетнији. Дакле, нуде се решења која нису празна обећања, већ пут И начин решавања проблема који ће допринети да Панчево пробуди и подстакне цео Јужни Банат.

Тако ће месни одбори за образовање, за развој села, за помоћ предузетницима, за привреду, за здравство и социјалну политику, за информисање, за младе, савет жена, , затим за спорт, за пензионере, али и за развој породичних фарми – увек нудити остварљиве идеје . И на тај начин афирмисати ПСС- БК као странку чији је основни мото да Србија ради, гради и рађа.

Панчевци су смислили и јединствен и у први мах чудан – Одбор за срећу! Наиме, пензионисани директор музичке школе у Панчеву, човек пун духа И талента да организује музичке свечаности најмлађих, музичке вечери, али и да окупља људи који желе да се баве књижевноћу, Борис Матијевић, на једноставан начин је објаснио да ће Одбор за срећу бити тај који ће личним примером убедити људе да се “среће на налази на путу”, већ у нама самима и ваља је само пробудити.

Састанку Градског одбора Панчева присуствовали су др Злата Лончар Ћетковић и Марко Биљић, чланови Извршног одбора И Мирко Стаменковић, члан Председништва Главног одбора ПСС- БК.


ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име