PANČEVO PRED NOVIM IZAZOVIMA

0
2867

Gradski odbor PSS- BK Pančeva se “prenuo“ iz zimskog sna” koji je trajao više od godinu dana . Na sinoćnjem sastanku / 13.decembra / stari članovi su zaključili da je pravi čas da se mnoge stvari promene iz temelja. Pre svega, pošlo se od samog Gradskog odbora. Članovi koji su bili nedovoljno aktivni su sami zatražili da ih zamene novi, a u “talasu” novoupisanih članovi / oko 100 / prepoznati su mnogi mladi i visoko obrazovanih , koji su prihavtaili ideju da se ojačaju mesni odbori , formiraju odbori za oblasti koje se od životnog značaja za razvoj grada na Tamišu i izabrali čelnike koji će realzovati reorganizaciju PSS- BK u Pančevu i mesnim zajdnicama..

Pored izbora Jelice Stojnov Milošević za predsednika GO , Srđana Gajića za potpredsednika I Đorđa Stojkovića za predsednika Izvršnog odbora, u Gradski odbor su uključeni I poverenici mesnih zajednica: SlađanaPavlović, MO Centar ,Dragan Zlatanović, MO Kotež,NenadTomić, MO Sttrelište, GoranMišković, penzioner, MO Mlados, Sanja Božović, MO Tesla, Erika Jovović, MO Vojlovica, Romulus Štefan, MO Banatsko Novo Selo,MiroslavaDimić, MO Omoljica,ŽeljkoTačković, MO Glogonj, Branko Bošković, MO Jabuka, Goran Mišković, polj.teh.,MO Kačarevo, Slobodan Stojiljković, MO Dolovo, Goran Grujica, MO Ivanovo.

Formiranjem 19 resornih odbora na čijem čelu su stručnjaci upravo za oblasti kojima će se odbori baviti, stvorena je osnova da PSS- BK u Pančevu u svakom trenutku nudi gradu i okolnim selima upravo ono što je najpotrebnije I moguće da živvot u gradu bude kvalitetniji. Dakle, nude se rešenja koja nisu prazna obećanja, već put I način rešavanja problema koji će doprineti da Pančevo probudi i podstakne ceo Južni Banat.

Tako će mesni odbori za obrazovanje, za razvoj sela, za pomoć preduzetnicima, za privredu, za zdravstvo i socijalnu politiku, za informisanje, za mlade, savet žena, , zatim za sport, za penzionere, ali i za razvoj porodičnih farmi – uvek nuditi ostvarljive ideje . I na taj način afirmisati PSS- BK kao stranku čiji je osnovni moto da Srbija radi, gradi i rađa.

Pančevci su smislili i jedinstven i u prvi mah čudan – Odbor za sreću! Naime, penzionisani direktor muzičke škole u Pančevu, čovek pun duha I talenta da organizuje muzičke svečanosti najmlađih, muzičke večeri, ali i da okuplja ljudi koji žele da se bave književnoću, Boris Matijević, na jednostavan način je objasnio da će Odbor za sreću biti taj koji će ličnim primerom ubediti ljude da se “sreće na nalazi na putu”, već u nama samima i valja je samo probuditi.

Sastanku Gradskog odbora Pančeva prisustvovali su dr Zlata Lončar Ćetković i Marko Biljić, članovi Izvršnog odbora I Mirko Stamenković, član Predsedništva Glavnog odbora PSS- BK.


POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime