Mladi vladaju Kulom

0
2110

Mladi, njih 102, koji su se poslednjih meseci učlanili, rezultat su akcija koje je opštinski odbor Kule letos realizovao u čišćenju zagađenih kanala i drugih ekoloških akcija – konstatovano je na sastanku okružnog odbora Pokreta SNAGA SRBIJE – BK zapadno-bačkog okruga. Tom prilikom je pohvaljeno angažovanje jednog od osnivača Pokreta u Kuli, sada počasnog predsednika Milorad Mezeia. Istovremeno je odato posebno priznanje predsedniku opštinskog odbora Odžaci Čedomiru Stanojeviću, koji je sa grupom članova od prvog dana u Kladovu. Oni su odneli pumpe za ispumpavanje vode i pomažu da se saniraju psoledice bujica u okolnim selima. Članovi iz Odžaka su i proletos bili u Šapcu i dva puta u Šamcu, neposrdno posle katastrofalnih poplava.

Na satanku je predsednica okružnog odbora Angelina Zatezalo upoznala da će se uskoro u Somboru održati dva skupa: žena – preduzetnika i razgovor o mogućnostima razvoja porodičnog biznisa. Somborski opštinski odbor pokreće inicijativu za osnivanje udruženja preduzetnika.

Tema sastanka u Kuli bila je neposredni zadaci članstva u lokalu, posebno u saradnji sa koalicionim partnerom – Srpskom naprednom strankom. Ukazano je na mogućnost da uskoro dodje i do vanrednih pokrajinskih izbora, o čemu je govorio i Mirko Stamenković, član Predsedništva Pokreta.

Veliko intersovanje je vladalo i za projekat BK kompanije „Tesla grad“ koji je nedavno prezentovan kabinetu premijera i gradonačelniku Beograda. Član IO GO PSS-BK Marko Biljić upoznao je članove okružnog odbora da je ovaj projekat moguće realizovati i u svim okružnim centrima u Srbiji.

„Ovaj projekat kao patriotski i od narodnog interesa značajan je i za pitanje povratka našeg predsednika, dodala je Zlata Lončar Ćetković, član Izvršnog odbora, jer je očigledno da Srbiji u ovom momentu trebaju baš privrednici i ljudi koji su dokazani i koji su u stanju da pomognu Srbiji u ekonomskim teškoćama. Povratak lidera je vezan i za realizaciju zahteva Evropske unije da se obustave svi krivični postupci koji se vode protiv privatnih vlasnika kompanija za tzv„neodgovorne“ poslovne odluke, koje naša zemlja još nije ispoštovala“.

Domaćin skupa je bio Goran Mezei, predsednik OO PSS-BK Kula, a dogovoreno je da se sledeći sastanak okruga održi u Apatinu i tom prilikom formiraju organi opštinske organizacije.

IMG_20140924_171449

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime