Млади владају Кулом

0
2094

Млади, њих 102, који су се последњих месеци учланили, резултат су акција које је општински одбор Куле летос реализовао у чишћењу загађених канала и других еколошких акција – констатовано је на састанку окружног одбора Покрета СНАГА СРБИЈЕ – БК западно-бачког округа. Том приликом је похваљено ангажовање једног од оснивача Покрета у Кули, сада почасног председника Милорад Мезеиа. Истовремено је одато посебно признање председнику општинског одбора Оџаци Чедомиру Станојевићу, који је са групом чланова од првог дана у Кладову. Они су однели пумпе за испумпавање воде и помажу да се санирају псоледице бујица у околним селима. Чланови из Оџака су и пролетос били у Шапцу и два пута у Шамцу, непосрдно после катастрофалних поплава.

На сатанку је председница окружног одбора Ангелина Затезало упознала да ће се ускоро у Сомбору одржати два скупа: жена – предузетника и разговор о могућностима развоја породичног бизниса. Сомборски општински одбор покреће иницијативу за оснивање удружења предузетника.

Тема састанка у Кули била је непосредни задаци чланства у локалу, посебно у сарадњи са коалиционим партнером – Српском напредном странком. Указано је на могућност да ускоро додје и до ванредних покрајинских избора, о чему је говорио и Мирко Стаменковић, члан Председништва Покрета.

Велико интерсовање је владало и за пројекат БК компаније „Тесла град“ који је недавно презентован кабинету премијера и градоначелнику Београда. Члан ИО ГО ПСС-БК Марко Биљић упознао је чланове окружног одбора да је овај пројекат могуће реализовати и у свим окружним центрима у Србији.

„Овај пројекат као патриотски и од народног интереса значајан је и за питање повратка нашег председника, додала је Злата Лончар Ћетковић, члан Извршног одбора, јер је очигледно да Србији у овом моменту требају баш привредници и људи који су доказани и који су у стању да помогну Србији у економским тешкоћама. Повратак лидера је везан и за реализацију захтева Европске уније да се обуставе сви кривични поступци који се воде против приватних власника компанија за тзв„неодговорне“ пословне одлуке, које наша земља још није испоштовала“.

Домаћин скупа је био Горан Мезеи, председник ОО ПСС-БК Кула, а договорено је да се следећи састанак округа одржи у Апатину и том приликом формирају органи општинске организације.

IMG_20140924_171449

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име