Миланка Карић на обележавању почетка пробоја Солунског фронта

0
2116

Поводом дана обележавања почетка пробоја Солунског фронта и 98. годишњице искрцавања 152.000 Срба на Крф, данас је одржано опело и комеморација на острву Видо. На поклон уснулим Србима у плавој гробници, настављајући традицију своје породице и Фондације чији је оснивач, дошла је и народна посланица Миланка Карић.

„Фондација је пуних 14 година додељивала доживотне пензије свим преживелим Солунцима. Карић фондација се на Крфу налази на најлепшем месту, у срцу старе Керкире, тик поред српског музеја – српске куће. Бавиће се многим активностима везано за културни део обележавања стогодишњице великог отаџбинског рата. Карић фондација ће учинити све да вечно живе сви они који су за Србију дали своје животе“, навела је Карић.

Многи туристи су током лета, обилазећи удружење српско-крфског пријатељства, били пријатно изненађени присуством Карић фондације у срцу Крфа.

„На питање, откуд Карићи на крфу одговарам да су Карићи увек тамо где је потребно – увек на правом месту“, каже народна посланица.

У плану је да се крајем ове јесени у Солуну отвори канцеларија српско-крфског пријатељства које је и основала Карић фондација заједно са Жељком Поповићем који на Крфу живи и ради већ више од 20 година.

alt=“IMG_4808″ width=“940″ height=“626″ />IMG_4868

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име