Milanka Karić na obeležavanju početka proboja Solunskog fronta

0
2059

Povodom dana obeležavanja početka proboja Solunskog fronta i 98. godišnjice iskrcavanja 152.000 Srba na Krf, danas je održano opelo i komemoracija na ostrvu Vido. Na poklon usnulim Srbima u plavoj grobnici, nastavljajući tradiciju svoje porodice i Fondacije čiji je osnivač, došla je i narodna poslanica Milanka Karić.

„Fondacija je punih 14 godina dodeljivala doživotne penzije svim preživelim Soluncima. Karić fondacija se na Krfu nalazi na najlepšem mestu, u srcu stare Kerkire, tik pored srpskog muzeja – srpske kuće. Baviće se mnogim aktivnostima vezano za kulturni deo obeležavanja stogodišnjice velikog otadžbinskog rata. Karić fondacija će učiniti sve da večno žive svi oni koji su za Srbiju dali svoje živote“, navela je Karić.

Mnogi turisti su tokom leta, obilazeći udruženje srpsko-krfskog prijateljstva, bili prijatno iznenađeni prisustvom Karić fondacije u srcu Krfa.

„Na pitanje, otkud Karići na krfu odgovaram da su Karići uvek tamo gde je potrebno – uvek na pravom mestu“, kaže narodna poslanica.

U planu je da se krajem ove jeseni u Solunu otvori kancelarija srpsko-krfskog prijateljstva koje je i osnovala Karić fondacija zajedno sa Željkom Popovićem koji na Krfu živi i radi već više od 20 godina.

alt=“IMG_4808″ width=“940″ height=“626″ />IMG_4868

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime