Ministar unutrašnjih poslova Belorusije u poseti Beogradu: Dogovorena intenzivnija saradnja dve zemlje

0
2102

Ministar unutrašnjih poslova Republike Belorusije Igor Anatoljevič Šunjevič posetio je danas počasni konzulat Belorusije u Beogradu, gde je razgovarao sa počasnim konzulom te zemlje i narodnim poslanikom Skupštine Srbije Dragomirom J. Karićem.

Oni su razgovarali o unapređenju prijateljskih odnosa dve zemlje, kao i razvoju turizma, razmeni turista i budućoj saradnji.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić istakao je da je izuzetno zadovoljan ovom posetom, kao i da je ovo istorijski događaj kako za Srbiju, tako i za Belorusiju.

„Posle 25 godina naših diplomatskih odnosa prvi put nam je u poseti ministar unutrašnjih poslova Belorusije što govori o napretku saradnje dve zemlje. Između ostalog, to se vidi i kroz realizaciju mape puta koju je premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić dogovorio u Minsku. Očekujem da ćemo nastaviti još intenzivniju saradnju“, rekao je Karić, koji obavlja i funkciju predsednika Parlamentarne grupe prijateljstva Srbije i Belorusije.

Inače, ova grupa prijateljstva broji 117 članova. Ministar unutrašnjih poslova republike Belorusije Igor Anatoljevič Šunjevič je na kraju svoje trodnevne posete Srbiji rekao da je oduševljen Beogradom i da je imao odlične sastanke sa svojim kolegom i domaćinom ministrom unutrašnjih poslova i potpredsednikom Vlade Srbije dr Nebojšom Stefanovićem.


Ministar Šunjevič došao je u posetu konzulatu Belorusije u Beogradu na predlog NJ.E. ambasadora Belorusije u Srbiji Vladimira Nikolajeviča Čuševa i u pratnji Mihaila Kažura, savetnika ambasadora Belorusije za politička i kulturna pitanja.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik počasnog konzulata Belorusije u Beogradu Simon D. Karić i komercijalni direktor BK grupe Miloš Vučinić.

Podsetimo, ministar Stefanović je nakon sastanka sa beloruskim kolegom, koji je održan u petak, rekao da su u 2016. godini razmenjene 242 informacije, što, kako ocenjuje, govori o tome da postoji gotovo svakodnevna razmena informacija vezanih za različite vidove kriminaliteta, ali smatra da to može da se unapredi i poboljša.

 

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime