Министар унутрашњих послова Белорусије у посети Београду: Договорена интензивнија сарадња две земље

0
2136

Министар унутрашњих послова Републике Белорусије Игор Анатољевич Шуњевич посетио је данас почасни конзулат Белорусије у Београду, где је разговарао са почасним конзулом те земље и народним послаником Скупштине Србије Драгомиром Ј. Kарићем.

Они су разговарали о унапређењу пријатељских односа две земље, као и развоју туризма, размени туриста и будућој сарадњи.

Народни посланик Драгомир Ј. Kарић истакао је да је изузетно задовољан овом посетом, као и да је ово историјски догађај како за Србију, тако и за Белорусију.

„После 25 година наших дипломатских односа први пут нам је у посети министар унутрашњих послова Белорусије што говори о напретку сарадње две земље. Између осталог, то се види и кроз реализацију мапе пута коју је премијер Владе Србије Александар Вучић договорио у Минску. Очекујем да ћемо наставити још интензивнију сарадњу“, рекао је Kарић, који обавља и функцију председника Парламентарне групе пријатељства Србије и Белорусије.

Иначе, ова група пријатељства броји 117 чланова. Министар унутрашњих послова републике Белорусије Игор Анатољевич Шуњевич је на крају своје тродневне посете Србији рекао да је одушевљен Београдом и да је имао одличне састанке са својим колегом и домаћином министром унутрашњих послова и потпредседником Владе Србије др Небојшом Стефановићем.


Министар Шуњевич дошао је у посету конзулату Белорусије у Београду на предлог Њ.Е. амбасадора Белорусије у Србији Владимира Николајевича Чушева и у пратњи Михаила Kажура, саветника амбасадора Белорусије за политичка и културна питања.

Састанку су присуствовали и помоћник почасног конзулата Белорусије у Београду Симон Д. Kарић и комерцијални директор БK групе Милош Вучинић.

Подсетимо, министар Стефановић је након састанка са белоруским колегом, који је одржан у петак, рекао да су у 2016. години размењене 242 информације, што, како оцењује, говори о томе да постоји готово свакодневна размена информација везаних за различите видове криминалитета, али сматра да то може да се унапреди и побољша.

 

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име