Драгомир Карић одређен за новог кума славе Храма Свети Василије Острошки

0
2291

Српска православна црква и њени верници обележили су данас празник Светог Василија Острошког у истоименом храму на Бежанијској коси.

Након свечане славске литије, његова светост патријарх српски господин Иринеј је преломио славски колач и произнео празнично слово поручујући да се српски народ и сва Православна црква сећа Светог оца Василија Чудотворца.

„Он је велики дар нашем народу, али и целом хришћанском свету који га прославља и диже му храмове у име Господње“, истакао је патријарх српски господин Иринеј.

Он је у беседи поменуо и чудо када је пре неколико дана откривено нетрулежно тело Светог владике Мардарија у Либертивилу.

Старешина храма Небојша Тополић захвалио је досадашњем куму славе Љубиши Чавићу на пажњи коју је пружао претходних година и том приликом му је уручен орден Светог Василија Острошког.

Патријарх Иринеј захвалио се великом ктитору Сави Кнежевићу и његовој супрузи на свим донацијама и помоћи Српској православној цркви и такође му уручио орден Светог Василија Острошког.

Након литургије одржан је и свечани ручак где је старешина храма понудио присутнима да, ко жели, буде нови кум. Уз благослов патријарха, свеприсутног свештенства и гостију за новог кума одређен је народни посланик Драгомир Ј. Карић.

Свачаном ручку присуствовао је и помоћник Драгомира Ј. Карића, Милош Вучинић.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име