Dragomir Karić određen za novog kuma slave Hrama Sveti Vasilije Ostroški

0
2224

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležili su danas praznik Svetog Vasilija Ostroškog u istoimenom hramu na Bežanijskoj kosi.

Nakon svečane slavske litije, njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej je prelomio slavski kolač i proizneo praznično slovo poručujući da se srpski narod i sva Pravoslavna crkva seća Svetog oca Vasilija Čudotvorca.

„On je veliki dar našem narodu, ali i celom hrišćanskom svetu koji ga proslavlja i diže mu hramove u ime Gospodnje“, istakao je patrijarh srpski gospodin Irinej.

On je u besedi pomenuo i čudo kada je pre nekoliko dana otkriveno netruležno telo Svetog vladike Mardarija u Libertivilu.

Starešina hrama Nebojša Topolić zahvalio je dosadašnjem kumu slave Ljubiši Čaviću na pažnji koju je pružao prethodnih godina i tom prilikom mu je uručen orden Svetog Vasilija Ostroškog.

Patrijarh Irinej zahvalio se velikom ktitoru Savi Kneževiću i njegovoj supruzi na svim donacijama i pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi i takođe mu uručio orden Svetog Vasilija Ostroškog.

Nakon liturgije održan je i svečani ručak gde je starešina hrama ponudio prisutnima da, ko želi, bude novi kum. Uz blagoslov patrijarha, sveprisutnog sveštenstva i gostiju za novog kuma određen je narodni poslanik Dragomir J. Karić.

Svačanom ručku prisustvovao je i pomoćnik Dragomira J. Karića, Miloš Vučinić.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime