Богољуб Ј. Карић: Домаћи задатак за српску пословну елиту

0
2325

Спољнополитичке активности премијера и изабраног председника Србије Александра Вучића увек су биле у функцији развоја српске економије, што пред нашу пословну елиту поставља домаћи задатак да са немачком тачношћу, прецизношћу и квалитетом искористимо отворена врата глобалних економских сила и реализујемо шансу за бизнис који се мери милијардама евра и стотинама хиљада нових радних места.

Председеник Вучић је као државник и реформатор, успео да за кратко време врати углед и кредибилтет Србије у међународним односима и учини је ослонцем стабилности у Југоисточној Европи. Разговори са председницима Кине и Русије, Си Ђинпингом и Владимиром Путином, као и бројни сусрети са највишим светским лидерима на Форуму у Пекингу, само потврђују да је Србија поново постала цењена, уважавана и да је стасала у незаобилазног стратешког партнера најважнијих светских центара – Европске уније, Русије, Кине и САД.

Србија три деценије није имала адекватну слику у свету, али су је историјски кораци председника Вучића у политичком и економском смислу профилисали у поштовану, стабилну и кредибилну државу. То је важан предуслов за повећање економске сарадње, за виши ниво страних инвестиција, стратешка партнерства у великим инфраструктурним пројектима, за отварање нових радних места, повећање стандарда грађана Србије и највеће зараде запослених у региону.

Пред пословном елитом у Србији је велики изазов да на најбољи начин уради домаћи задатак који јој је поставио председник Вучић и искористи новонастали привредни амбијент.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име