Матвијенко: Русија жели још јачу сарадњу са братским српским народом

0
1997

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић састала се у Москви са председницом Савета Федерације Русије Валентином Матвијенко.

Разговор је уприличен током боравка српске парламентарне делегације на петом заседању Комисије за сарадњу између Народне скупштине Србије и Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације, које је су отворили Маја Гојковић и председник Државне думе Вјачеслав Володин. У даљем раду седницу су водили Ђорђе Милићевић, потпредседник Скупштине, и Сергеј Жигарев, председник Одбора за економску политику, индустрију, иновациони развој и предузетништво. На састанку су учествовали Жарко Обрадовић, Милован Дрецун, Драгомир Ј. Карић, Дубравка Филиповски и Сандра Божић, а са руске стране била је присутна и Валентина Терешкова, прва жена у космосу.

Гојковићева и Матвијенко су се сложиле да су билатерални односи изузетно развијени на свим пољима у складу са традиционалним пријатељством два народа, као и културном и историјском блискости, те да су утемељени на декларацији о стратешком партнерству. Председница Народне скупштине је истакла да Србија негује добре односе са Русијом, а чести сусрети, не само на парламентарном нивоу, већ посебно сусрети председника Александра Вучића и Владимира Путина потврђују заједничку опредељеност да блиско сарађујемо и да све постигнуте договоре и реализујемо.

Маја Гојковић је захвалила Руској Федерацији на континуираном и принципијелном поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије и додала да Србија никада неће гласати противно интересима Руске Федерације нити ће јој уводити било какве санкције.

Матвијенко је подсетила да је прошле године Србију посетило највише руководство Русије, што је показатељ да Руска Федерација жели да проширује сарадњу са братским српским народом. Рекла је и да очекује председника Србије на прослави 75. годишњице победе у Другом светском раду и поручила да ће турски ток обезбедити сигурну испоруку гаса за Србију.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име