Matvijenko: Rusija želi još jaču saradnju sa bratskim srpskim narodom

0
1949

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković sastala se u Moskvi sa predsednicom Saveta Federacije Rusije Valentinom Matvijenko.

Razgovor je upriličen tokom boravka srpske parlamentarne delegacije na petom zasedanju Komisije za saradnju između Narodne skupštine Srbije i Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije, koje je su otvorili Maja Gojković i predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin. U daljem radu sednicu su vodili Đorđe Milićević, potpredsednik Skupštine, i Sergej Žigarev, predsednik Odbora za ekonomsku politiku, industriju, inovacioni razvoj i preduzetništvo. Na sastanku su učestvovali Žarko Obradović, Milovan Drecun, Dragomir J. Karić, Dubravka Filipovski i Sandra Božić, a sa ruske strane bila je prisutna i Valentina Tereškova, prva žena u kosmosu.

Gojkovićeva i Matvijenko su se složile da su bilateralni odnosi izuzetno razvijeni na svim poljima u skladu sa tradicionalnim prijateljstvom dva naroda, kao i kulturnom i istorijskom bliskosti, te da su utemeljeni na deklaraciji o strateškom partnerstvu. Predsednica Narodne skupštine je istakla da Srbija neguje dobre odnose sa Rusijom, a česti susreti, ne samo na parlamentarnom nivou, već posebno susreti predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina potvrđuju zajedničku opredeljenost da blisko sarađujemo i da sve postignute dogovore i realizujemo.

Maja Gojković je zahvalila Ruskoj Federaciji na kontinuiranom i principijelnom poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i dodala da Srbija nikada neće glasati protivno interesima Ruske Federacije niti će joj uvoditi bilo kakve sankcije.

Matvijenko je podsetila da je prošle godine Srbiju posetilo najviše rukovodstvo Rusije, što je pokazatelj da Ruska Federacija želi da proširuje saradnju sa bratskim srpskim narodom. Rekla je i da očekuje predsednika Srbije na proslavi 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom radu i poručila da će turski tok obezbediti sigurnu isporuku gasa za Srbiju.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime