Конференција „Тероризам и електронски медији“ завршена је у Софији

0
2235

У Софији главном граду Бугарске 28. септембара, 2017 завршен је рад Тринаесте међународне конференције „Тероризaм и електронски медији.“

Главни циљ конференције привлачи пажњу представника светске медијске заједнице, као и питањa националне Владе и јавне организације за проблеме у борби против међународног тероризма путем електронских медија.

Конференцији у Софији је присуствовало више од 120 новинара и стручњака из 23 земаља, укључујући и Белорусију, Белгију, Бугарску, Велике Британију, Грчку, Шпанију, Италију, Јордан, Кину, УАЕ, Румунију, Србију, Хрватску…

Учесници конференције су сваке године све бројнији, а то говори да је због раста тероризма широм света, ово питање ће и даље бити актуелно.

Средњи резултат конференције био је нацрт препоруке новинарима који се баве темом међународног тероризма. Ове препоруке су предложили учесници конференције ради даље дискусије и кориштења у раду.

Конференцији су присуствовали и Владимир Козлов, ко-председник Организационог одбора, заменик шефа Федералне агенције за штампу и масовних комуникација Руске Федерације, Стјепан Месић, бивши председник Хрватске, Красимир КАРАКАЦХАНОВ, потпредседник Владе и министар одбране Бугарске, Верољуб Арсић, заменик председника Скупштине Србије, посланици Народне скупштине Бугарске и Републике Србије, делегације, представници Министарства спољних послова Русије, Ирана, Кине, Србије, као и амбасадори девет земаља, укључујући руског амбасадора у Републици Бугарској, Анатолиј Макаров, као и других званичника из различитих земаља.

Своје мишљење изнео и Драгомир Ј. Карић, народни посланик Скупштине Републике Србије који је редовни учесник ове конференције и претходних година.

Конференцији су присуствовали и представници УН-а, ОЕБС-а, УНЕСЦО-а.

На конференцији разговарали о питањима као што је улога медија у покривању терористичких напада на примеру Европе, Блиског Истока и Сирије; спречавање тероризма у информационом простору: добровољна „правила понашања“ електронских медија; цивилног друштва и електронских медија; методе сузбијања хероизације терора и терориста; сајбертероризма и информационих ратова као нова велика опасност по националну и међународну безбедност и друге теме.

Саставни део сваког дана конференције били су пленарна заседања, округли столови, информационе пројекција документарних филмова из разних земаља, посвећена питањима против тероризма.

Учесници конференције усвојили су Завршни документ.

Организатор конференције – Међународна Академија за телевизију и радио уз подршку Федералне агенције за штампу и масовних комуникација.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име