Koncert ansambla iz Kazahstana u „Kolarcu“ izazvao višestruke ovacije!

0
1984

Dve naizgled udaljene zemlje vezuje veliko prijateljstvo. Ova velika i bogata zemlja nam je velika podrška, i ne samo to.

Već smo pisali o prijateljstvu Kazahstana i Srbije i koliko nam je podrška te velike i uspešne zemlje značila u teškim vremenima kada su svetske sile osporavale svaki segment našeg identiteta. Srećom, teška vremena prolaze, a Srbija je više nego zahvalna svom velikom i moćmom prijatelju.

U susret istorijskoj poseti predsednika Kazahstana, Nursultana Abiševiča Nazarbajeva Srbiji održan je koncert Orkestra narodnih igara i pesama Kazaškog nacionalnog univerziteta i umetnosti koji je još više približio ove dve zemlje.

Dobrim relacijama ove dve zemlje umnogome je doprinela porodica Karić (gospođa Milanka Karić je počasni konzul Kazahstana), te se okupljenima tim povodom obratio narodni poslanik Dragomir J. Karić.

– Dragi prijatelji, ekselencije, dame i gospodo, Beograđanke i Beograđani, deco iz „Kreativnog pera“, dobro nam došli, dragi Vladimire S. Jovanoviću hvala što si pomogao da večeras naša beogradska i srpska publika ima priliku da vidi ovaj prelepi kolorit i sluša fantastičan orkestar. Radim već 30 godina sa Kazahstanom, družim se sa njima i za mene je ovo velika čast – rekao je Dragomir Karić prisutnima.

Njegova ekselencija ambasador Kazahstana u Mađarskoj, Nurbah Rustemov, pozdravio je sve prisutne i rekao da se manifestacija ova manifestacija održava u čast prve zvanične posete Srbiji predsednika Kazahstana, Nursultana Abiševiča Nazarbajeva (koji je inače laureat „Nagrade Braća Karić“i istakao da ovo veče ne bi bilo moguće bez pomoći Dragomira i Milanke Karić.

U programu koncerta su učestvovali etno ansambli, narodni instrumentalni orkestri, solisti, plesači i mladi pobednici na republičkim takmičenjima.

Samo oni koji su prisistvovali koncertu u Kolarcu mogu da posvedoče magiji koja se odigrala sinoć. Reći ćeom samo – aplauz je nadjačao izvedbu, i to nekoliko puta!

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime