Концерт ансамбла из Казахстана у „Коларцу“ изазвао вишеструке овације!

0
2028

Две наизглед удаљене земље везује велико пријатељство. Ова велика и богата земља нам је велика подршка, и не само то.

Већ смо писали о пријатељству Казахстана и Србије и колико нам је подршка те велике и успешне земље значила у тешким временима када су светске силе оспоравале сваки сегмент нашег идентитета. Срећом, тешка времена пролазе, а Србија је више него захвална свом великом и моћмом пријатељу.

У сусрет историјској посети председника Казахстана, Нурсултана Абишевича Назарбајева Србији одржан је концерт Оркестра народних игара и песама Казашког националног универзитета и уметности који је још више приближио ове две земље.

Добрим релацијама ове две земље умногоме је допринела породица Карић (госпођа Миланка Карић је почасни конзул Казахстана), те се окупљенима тим поводом обратио народни посланик Драгомир Ј. Карић.

– Драги пријатељи, екселенције, даме и господо, Београђанке и Београђани, децо из „Креативног пера“, добро нам дошли, драги Владимире С. Јовановићу хвала што си помогао да вечерас наша београдска и српска публика има прилику да види овај прелепи колорит и слуша фантастичан оркестар. Радим већ 30 година са Казахстаном, дружим се са њима и за мене је ово велика част – рекао је Драгомир Карић присутнима.

Његова екселенција амбасадор Казахстана у Мађарској, Нурбах Рустемов, поздравио је све присутне и рекао да се манифестација ова манифестација одржава у част прве званичне посете Србији председника Казахстана, Нурсултана Абишевича Назарбајева (који је иначе лауреат „Награде Браћа Карић“и истакао да ово вече не би било могуће без помоћи Драгомира и Миланке Карић.

У програму концерта су учествовали етно ансамбли, народни инструментални оркестри, солисти, плесачи и млади победници на републичким такмичењима.

Само они који су присиствовали концерту у Коларцу могу да посведоче магији која се одиграла синоћ. Рећи ћеом само – аплауз је надјачао изведбу, и то неколико пута!

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име