Изложба у част острва Ђерба

0
2132

Амбасадор Републике Тунис Њ.Е. Мохамед Бугамра, дугогодишњи амбасадор Србије Душан Симеоновић, и директор Музеја афричке уметности Марија Павловић, посетили су Драгомира Ј. Карића, председника Удружења српско-туниског пријатељства где је разговарано о предстојећој изложби слика амб. Симеоновића.

Изложба ће у петак 08.априла 2016. године бити отворена у Музеју афричке уметности ( ул. Андре Николића 14 ). Изложбу ће отворити Њ.Е. Мохамед Бугамра, амбасадор Републике Тунис, и Драгомир Карић, председник Удружења српско-туниског пријатељства.

Аутор изложбе, Душан Симеоновић рођен је 1941. у Зајечару. Дипломирао је 1964. на Катедри за оријенталистику Филолошког факултета у Београду. Као каријерни дипломата радио је у Кувајту, Сирији, Зимбабвеу, Либији и Египту. Именован као амбасадор два пута у Либији и једном у Египту.

На изложби ће бити представљена одабрана Симеуновићева уља на платну и фотографије туниског острва Ђерба, насталих током његовог вишегодишњег ангажмана у земљама северне Африке.

Улаз је слободан.
IMG_4223
IMG_4218

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име