Izložba u čast ostrva Đerba

0
2145

Ambasador Republike Tunis NJ.E. Mohamed Bugamra, dugogodišnji ambasador Srbije Dušan Simeonović, i direktor Muzeja afričke umetnosti Marija Pavlović, posetili su Dragomira J. Karića, predsednika Udruženja srpsko-tuniskog prijateljstva gde je razgovarano o predstojećoj izložbi slika amb. Simeonovića.

Izložba će u petak 08.aprila 2016. godine biti otvorena u Muzeju afričke umetnosti ( ul. Andre Nikolića 14 ). Izložbu će otvoriti NJ.E. Mohamed Bugamra, ambasador Republike Tunis, i Dragomir Karić, predsednik Udruženja srpsko-tuniskog prijateljstva.

Autor izložbe, Dušan Simeonović rođen je 1941. u Zaječaru. Diplomirao je 1964. na Katedri za orijentalistiku Filološkog fakulteta u Beogradu. Kao karijerni diplomata radio je u Kuvajtu, Siriji, Zimbabveu, Libiji i Egiptu. Imenovan kao ambasador dva puta u Libiji i jednom u Egiptu.

Na izložbi će biti predstavljena odabrana Simeunovićeva ulja na platnu i fotografije tuniskog ostrva Đerba, nastalih tokom njegovog višegodišnjeg angažmana u zemljama severne Afrike.

Ulaz je slobodan.
IMG_4223
IMG_4218

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime