Богољуб Карић добитник престижне награде „Лидер нове Русије“ (ВИДЕО/ФОТО)

0
2095

Руска федерација у Москви сваке године додељује највиша признања заслужним појединцима који учествују у стварању нове модерне Русије.

Ове године, престижно признање Руске федерације, „Лидер нове Русије“, додељено је Богољубу Карићу а свечана церемонија уручења награде, одржана је у Кремљу у Москви.

Поводом уручења ове престижне награде, Богољуб Карић је изјавио:

„Припала је част и мени да будем добитник тог великог признања Руске федерације за све оно што је породица Карић последњих 35 година учинила у Совјетском Савезу оснивањем прве приватне југословенско-совјетске компаније. Такође, ту су и банке, осигуравајуће компаније, грађевинске фирме, први приватни универзитет са 20 000 студената данас.

Награде се уручују најзаслужнијим грађанима, тако да и ми Пећанци, Срби, имамо сада то задовољство и част да будемо међу најугледнијим грађанима, не само Руске федерације него многих других из целог света који су овде вечерас, од Американаца до Јапанаца, а који су такође учествовали и учествују у изградњи модерне и економски јаке Русије“ , рекао је Богољуб Карић .

Ова висока награда Руске федерације основана је с циљем окупљања водећих представника бизниса из различитих регија Русије и професионалаца своје струке, који доприносе регионалном развоју кроз размену професионалног искуства и примену највиших технолошких достигнућа.

„Лидер нове Русије“ награда је подржана од државног врха и највиших инстанци у Русији, а и сам председник Руске федерације Владимир Путин је истакао у вези са њом да државне и пословне релације морају да се заснивају на заједничкој пословној филозофији, партнерству и равноправном дијалогу.

Богољуб Карић налази се на челу највеће европске грађевинске компаније, која већ пола века остварује изванредне резултате на просторима бивших земаља Совјетског Савеза и спада међу најуспешније и најбрже растуће компаније у том делу света. Тренутно БК група гради 4,7 милиона квадрата у Белорусији, два милиона у Русији, као и Туркменистану и Казахстану где су уговорени послови у вредности од око 13 милиијарди долара.

Богољуб Карић је уједно и први човек из Србије и бивших југословенских земаља који је добио ову престижну награду.
Bogoljub drzi nagradu

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име