Ко и зашто изазива Богољуба Карића?

1
3163

У вашем листу сам прочитао информацију да ће СНС понудити Покрету Снага Србије Богољуба Карића и још једној странци на следећим изборима по једно место у коалицији. Тешко је у то поверовати и под условом да не познајете Богољуба Карића и ПСС, чији је он лидер.

Не мислим да је о томе уопште озбиљно разговарано. Али као човек који од педесетих година прошлог века ради и живи са и од медија, једноставно верујем да ћете колегијално пустити и моје мишљење. Оно није ни критика, ни протест, већ покушај да вашим читаоцима пружим неке информације које могу да им буду од користи, а никоме не штете.

Ваља се пре свега сетити да је Богољуб Карић данас јачи и Србији потребнији него икад. Оно што он чини по свету, иако је 11 година био изгнан од стране „Петооктобарских споменичара“, тешко је и замислити, па је вредно да о томе бар овлаш информишем ваше читаоце, користећи само чињенице у које сам сигуран..

Као човеку који је добро упознат са циљевима и стањем у Покрету СНАГА СРБИЈЕ-БК, јер сам је пратио и пре него што је формално оформљена, могу да сведочим да је данас јача него икада. И да у време када је Богољуб прогнан, чланство се није осуло, осим неколицине из руководства! Дакле, када би неко данас ПСС-БК одиста понудио једно место, био би то само изазов да самостално изађе на изборе за парламент, а сасвим солидно прође на локалним изборима

Зато је логично питање: откуд такво уверење? ПСС-БК је две године после изгнанства Богољуба Карића од стране тадашње власти, за разлику од скоро свих странака, у регуларном року одржао изборе за сва руководства, али и формирао снажан Клуб младих и Организацију жена. Недавно су одржани и редовни избори за нова руководства, а тешко је наћи место у Србији у коме нема чланова ПСС-БК.

И још један податак који се заборавља. Богољуб је тада изашао на изборе са зеленом салатом у руци и нашао се међу тројицом који су претендовали на место председника Србије. Добио је преко 20 одсто гласова. Данас ПСС-БК има лидера који је у тиму највећих светских бизнисмена, јер његова фирма „Дана Холдинг“ већ трећу годину за редом је међу 100 највећих и најбољих градитеља на светској ранг-листи! Гради не само у Белорусији и Русији, у леденом Сибиру, већ и у Казахстану, у Арапским Емиратима и на многим местима у другим земљама и на другим континентима.

А својој Србији је, после 11 година изгнанства, још на аеродрому „Никола Тесла“, понудио пројекте да у Београду и сваком окружном месту гради стамбене и пословне објекте по цени од 500 долара по квадрату!

Који лидер било које странке, осим СНС, може својој странци да понуди више?

И да не буде забуне. Карић је изнад свега родољуб, човек који је ради Србије ризиковао све што је тада имао (Мобтел, банку, БКТВ, Европа осигурање) управо зато што се са тадашњом влашћу није слагао око распродаје затеченог степена развијености Србије, која се крчмила као на „бувљаку“. А у изгнанству је и себи и другима доказао колико је снажан у конкуренцији, немилосрднијој него икада.

Која странка данас има таквог лидера?

И који лидер без устезања јавно признаје да је Александар Вучић редак пример који не штеди ни своје здравље, ни своје време, ни углед, јер тежи да оствари оно што је обећао: изградио је друмску инфраструктуру, тешко да и сам зна број фабрике страних инвеститора које је отворио. Али тешко је и поверовати да би му Вучић за заједнички напор да Србију не само врате у свет, већ да је заједнички бране од страних насртаја на наше територије и националне интересе, одиста понудио само једно место. И уз све то, својим „пашама“ и „субашама“ ма где били, обећао је да ће их заменити младима.

ПСС-БК је и без спуштања цензуса у стању да на локалним, али и републичким изборима, сакупи сам себи неупоредиво више. Да не лицитирам. Јер, познавајући Богољуба Карића, он је увек рационалан у тренутку када је реч о његовом интересу и интересу Србије.

Он не одустаје од мисли да Србија мора да ради, гради и рађа. И из тога је могуће смислити милион привлачних идеја које мотивишу Србију да се више не одриче, већ улаже у свој развој, у своју економију, у сређивању финансија, у стварање својих савремених дигиталних центара, јер имамо младу и талентовану памет, а све то значи и у бољи живота данас, а не када нам неко обећава било шта у неком другом животу.

Мирко Стаменковић, новинар
Лични ставови https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/ko-i-zasto-izaziva-bogoljuba-karica/

1 КОМЕНТАР

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име