Knjiga „Putin snaga Rusije„ promovisana u Andrićgradu *FOTO/VIDEO

0
2536


Putin snaga Rusije autorsko delo dvojice braće narodnog poslanika Dragomira i Bogoljuba J. Karića u izdanju Karić Fondacije promovisana je na Prvom sajmu knjiga u Andrićgradu. Ovo obimno delo plod je ličnih saznanja, ali i detaljnih istraživanja braće koja više od tri decenije rade na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza. Dragomir J. Karić naglašava da deo knjige čini Putinova biografija, ali ono što je u njoj posebno interesantno jeste način na koji Putin, sledeći hiljadugodišnju istoriju, tradiciju i veru svoje mnogolike i mnogonacionalne države, Rusiju postavlja na pijedestal svetskog čuvara opstanka.
IMG_8167

-„Knjigu čine fotografije, dokumenta, kao i veliki broj zabeleženih razgovora sa Putinom i njegovim saradnicima. U knjizi je dat novi pogled na segmente iz perioda odrastanja, školovanja, profesionalnih iskušenja i političkog trijumfa Vladimira Vladimiroviča Putina, kao lidera nove, demokratske i jake Rusije.“ – kaže Karić i dodaje.
IMG_8186

– „Pojava V.V. Putina bila je Bogom dana i neophodna da bi se uspostavila ravnoteža u svetu i jedan novi multipolarni svet. Da se na političkoj sceni našao ranije, da su ljudi poput njega devedesetih godina prošlog veka imali kakvu takvu šansu, verovatno nebi bilo raspada Sovjetskog Saveza pa ni Jugoslavije. Pojavom Putina neki drugi svetski lideri ili oni koji za sebe misle da to jesu shvatili su da se više ne može preko kolena uspostavljati poredak u tuđim zemljama jer to, dokazano, vodi u anarhiju. Primera za to je mnogo: rat u Iraku, Siriji pokušaj destabilizacije Egipta, pokušaj totalne izolacije tridesetogodišnjim embargom jedne ogromne civilizacije kao što je Iran“ – zaključio je Karić.

IMG_8176

Narodni poslanik Dragomir J. Karić poziva čitalačku publiku da svojim dolaskom u Andrićgrad sledeće godine omasove Sajam knjiga kao jednu od značajnijih kulturnih manifestacija u ovom delu regiona.
IMG_8193

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime