Књига „Одобрана дела Абаја Кунанбајева“ на српском језику представљена је у Србији

0
1554

Књига „Одобрана дела Абаја Кунанбајева“ на српском језику представљена је у Србији. Представљање одобраних дела казахстанског мислиоца и песника одржано је у Амбасади Казахстана.

Превод на српски језик представљен је у оквиру прославе 175 година песника и садржи превод биографије, песама и речи поука Абаја Кунанбајули.

У свом говору, Амбасадор Казахстана у Србији Г. Сиздикбеков приметио је да је превод Абајевих дела издање у којем се сваки читалац може упознати са великим наслеђем које садржи мудрост казахстанског народа прикупљену вековима која је и данас остаје актуелна.

Догађају су присуствовали представници казахстанске дијаспоре, истакнуте јавне личности из науке и политике међу којима је и народни посланик Драгомир Ј. Карић.

– Казахстан и Србија су у више наврата доказали да је изграђено пријатељство нераскидиво, а сада је време да се још више подигне сарадња у области културе на онај ниво који и заслужује, јер је потенцијал за развој односа у свим сегментима изузетан, поручио је Карић.

Амбасада је предала књиге Казахстанско-Српском културном центру „Достикˌ“, који је на снази од новембра ове године, књига ц́е такође бити послата у Националну библиотеку Србије и библиотечке фондације научних и образовних институција Београда.

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име