Наставак развоја пријатељских веза између Србије и Казахстана

0
2195

У Министарству културе и информисања Републике Србије г-ђа Олга Гекић, помоћница Министарке г-ђе Маје Гојковић, задужена за међународне односе и европске интеграције у области културе и шеф кабинета г-дин Бранислав Маричић примили су генералног секретара Међународне културне организације ТУРКСОЈ, професора Дусјена Курабајевича Касеинова, његовог сарадника Координатора за пројекте за Балкан, г-дина Фатих Алија, представницу Амбасаде Републике Казахстан у Србији, г-ђицу Венеру Исекенову и народног посланика г-дина Драгомира Ј. Карића.

Тема разговора је потенцирање и развијање сарадње ТУРКСОЈ-а са Министарством културе и информисања Србије, у виду организовања концерата, културних манифестација и догађаја, а поводом 30 година од независности Републике Казахстан, која слави јубилеј 2021. године.

Карић фондација је већ имала прилике да сарађује са организацијом ТУРКСОЈ и активно ће наставити да суделује у томе, као стратешки партнер.

ТУРКСОЈ у оквиру свог програма посвећује велику пажњу доприносу и подстицању интеркултуралних дијалога, развоју снажних узајамних пријатељских веза, које се базирају на миру и толеранцији међу свим људима и земљама, са посебним акцентом на Балкан и Републику Србију.

Потом је у Народној скупштини Републике Србије, делегацију ТУРКСОЈ-а и представницу Амбасаде Републике Казахстан примио народни посланик Драгомир Ј. Карић, који је и заменик Председника парламентарне групе пријатељства Казахстана и Србије. Г-дин Карић је делегацију упознао о начину функционисања Народне скупштине Републике Србије, а разговори су вођени и о многим важним темама које се тичу грађана Србије и Казахстана.

 

ПОШАЉИТЕ ОДГОВОР

Молимо Вас унесите Ваш коментар!
Молимо Вас овде упишите своје име