Nastavak razvoja prijateljskih veza između Srbije i Kazahstana

0
2152

U Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije g-đa Olga Gekić, pomoćnica Ministarke g-đe Maje Gojković, zadužena za međunarodne odnose i evropske integracije u oblasti kulture i šef kabineta g-din Branislav Maričić primili su generalnog sekretara Međunarodne kulturne organizacije TURKSOJ, profesora Dusjena Kurabajeviča Kaseinova, njegovog saradnika Koordinatora za projekte za Balkan, g-dina Fatih Alija, predstavnicu Ambasade Republike Kazahstan u Srbiji, g-đicu Veneru Isekenovu i narodnog poslanika g-dina Dragomira J. Karića.

Tema razgovora je potenciranje i razvijanje saradnje TURKSOJ-a sa Ministarstvom kulture i informisanja Srbije, u vidu organizovanja koncerata, kulturnih manifestacija i događaja, a povodom 30 godina od nezavisnosti Republike Kazahstan, koja slavi jubilej 2021. godine.

Karić fondacija je već imala prilike da sarađuje sa organizacijom TURKSOJ i aktivno će nastaviti da sudeluje u tome, kao strateški partner.

TURKSOJ u okviru svog programa posvećuje veliku pažnju doprinosu i podsticanju interkulturalnih dijaloga, razvoju snažnih uzajamnih prijateljskih veza, koje se baziraju na miru i toleranciji među svim ljudima i zemljama, sa posebnim akcentom na Balkan i Republiku Srbiju.

Potom je u Narodnoj skupštini Republike Srbije, delegaciju TURKSOJ-a i predstavnicu Ambasade Republike Kazahstan primio narodni poslanik Dragomir J. Karić, koji je i zamenik Predsednika parlamentarne grupe prijateljstva Kazahstana i Srbije. G-din Karić je delegaciju upoznao o načinu funkcionisanja Narodne skupštine Republike Srbije, a razgovori su vođeni i o mnogim važnim temama koje se tiču građana Srbije i Kazahstana.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime