Knjiga „Odobrana dela Abaja Kunanbajeva“ na srpskom jeziku predstavljena je u Srbiji

0
480

Knjiga „Odobrana dela Abaja Kunanbajeva“ na srpskom jeziku predstavljena je u Srbiji. Predstavljanje odobranih dela kazahstanskog mislioca i pesnika održano je u Ambasadi Kazahstana.

Prevod na srpski jezik predstavljen je u okviru proslave 175 godina pesnika i sadrži prevod biografije, pesama i reči pouka Abaja Kunanbajuli.

U svom govoru, Ambasador Kazahstana u Srbiji G. Sizdikbekov primetio je da je prevod Abajevih dela izdanje u kojem se svaki čitalac može upoznati sa velikim nasleđem koje sadrži mudrost kazahstanskog naroda prikupljenu vekovima koja je i danas ostaje aktuelna.

Događaju su prisustvovali predstavnici kazahstanske dijaspore, istaknute javne ličnosti iz nauke i politike među kojima je i narodni poslanik Dragomir J. Karić.

– Kazahstan i Srbija su u više navrata dokazali da je izgrađeno prijateljstvo neraskidivo, a sada je vreme da se još više podigne saradnja u oblasti kulture na onaj nivo koji i zaslužuje, jer je potencijal za razvoj odnosa u svim segmentima izuzetan, poručio je Karić.

Ambasada je predala knjige Kazahstansko-Srpskom kulturnom centru „Dostikˌ“, koji je na snazi od novembra ove godine, knjiga će takođe biti poslata u Nacionalnu biblioteku Srbije i bibliotečke fondacije naučnih i obrazovnih institucija Beograda.

POŠALJITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite Vaš komentar!
Molimo Vas ovde upišite svoje ime